Şirketler çalışanlarını GPS ile izlemeye başladı

Şirketler çalışanlarını GPS ile izlemeye başladı

İngiltere’deki Send For Help güvenlik şirketinin açıklamasına göre artan terör korkusu şirketleri, çalışanlarını korumak için GPS cihazlarına yöneltiyor.

Şirketler çalışanlarını GPS ile izlemeye başladı
16px
24px
09.10.2017 05:23
ABONE OLgoogle

Güvenlik Şirketinin CEO’su olan James Murray yaptığı açıklamada son aylarda ülkedeki terör saldırıların ve işlenen ağır suçların artmasıyla şirket yöneticilerinin güvenlik bilincinin arttığını ve çalışanlarını GPS cihazları başta olmak üzere çeşitli yöntemler ile  korumak istediklerini belirtti.

Terör dahil tüm riskler şirketleri çalışanlarına ekstra koruma sağlama arayışına sokuyor. İngiliz güvenlik şirketi Send For Help şu anda farklı güvenlik cihazları ile ülkedeki yaklaşık 100.000 çalışanı takip ediyor.

Ulusal İstatitistik Bürosu’nun verilerine göre geçtiğimiz Mart ayında İngiltere’de kaydedilen suç sayısına göre suç oranlarında son 10 yılın patlaması yaşanıyor.

Bunun yanında İngiltere‘de 2015 yılından bu yana beş terör saldısına uğradı ve Westminster saldırısından beri altı ay içerisinde yedi  terör saldısı engellendi.

İngiltere Savunma Sekreteri Sir Michael Fallon yaptığı açıklamada “Ülkemiz için tehditler hiç olmadığı kadar artıyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde