Şirket satın almak için 50 milyon dolar ayırdı

Şirket satın almak için 50 milyon dolar ayırdı

Özcan Tahincioğlu, 50 milyon doları risk sermayesi olarak bir fona ayırdıklarını söyledi.

Şirket satın almak için 50 milyon dolar ayırdı
16px
24px
25.03.2013 06:38
ABONE OLgoogle

Özcan Tahincioğlu, 50 milyon doları risk sermayesi olarak bir fona ayırdıklarını söyledi. Holdingin hedefinde ise 60'a yakın şirket var

Gıdaya 1920'li yıllarda tahin üretimiyle başlayan, 1950'lerde kurduğu Kent Gıda'yı 2006'da Cadbury Schweppes'e satan Tahincioğlu ailesi hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Bugün Tahincioğlu Holding'in tepesinde yönetim kurulu başkanı olarak Yakup Tahincioğlu'nun oğlu Özcan Tahincioğlu var. Her ne kadar Kent Gıda'yı satmış olsalar da Tahincioğlu bu şirketin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Özcan Tahincioğlu, A Haber'de yayınlanan ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şelale Kadak'ın hazırlayıp sunduğu İş'te Hayat programına katıldı. Gelecek planlarını anlatan işadamı, holdingin risk sermayesi olarak 50 milyon dolarlık bir kaynak ayırdıklarını ve bunu yeni işlere yatırım yapmak üzere bir fona aldıklarını söyledi.

60 YATIRIM İNCELENİYOR

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak 4 yıldır Endeavor Türkiye Başkanlığı'nı yürüttüğünü anlatan Özcan Tahincioğlu şöyle konuştu: "Endeavor desteğiyle girişimciler şirketlerini kısa sürede çok önemli boyutlara ulaştırabildi. Şimdi başkanlığı devrediyorum. Oradayken gerçekten fırsatları bire bir görebiliyorum ama başkanken yatırım yapmak istemedim. Doğru bulmadım. Şimdi bayrağı Murat Özyeğin'e devrediyorum ve artık ticari anlamda bu alana gireyim dedim." Kurulan fonun yeni teknolojiye yatırım yapacağını anlatan Tahincioğlu, hedeflerinde 60'a yakın şirket olduğunu söyledi. Tahincioğlu, "Biliyoruz ki bunların en az 13-15'i başarısız olacak. Bir yatırım komitesiyle bu şirketleri elerseniz, başarı oranınızı artırıyorsunuz. Biz de bu alanda iyi bir ekip kurduk" diye konuştu.

KENT GIDA'YI SATINCA AİLENİN ÖNÜ AÇILDI

Sanayici bir aileden gelen Özcan Tahincioğlu, Kent Gıda'yı sattıktan sonra Tahincioğlu ailesinin önünün açıldığını, farklı yatırımlarda hızla büyümeye başladıklarını anlattı. Gıdadan tamamen çıkmadıklarını ve çeşitli fonlar kanalıyla önemli gıda yatırımlarının içine girdiklerini de belirten Tahincioğlu, "Ben de o fonların yönetim kurulunda, yatırım komitesinde veya danışma kurulunda görev yaptığım sürece gıdayla haşır neşirliğimiz devam ediyor" diye konuştu.

İSTANBUL'DA A SINIFI OFİS 2 KATINA ÇIKACAK

Tahincioğlu Holding 1965'te girdiği gayrimenkul sektöründe özellikle Kent Gıda'yı sattıktan sonra büyümeye başladı. Özcan Tahincioğlu, bugüne kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde yer yapıp bitirdiklerini söyledi. Tahincioğlu, "İstanbul bugün 210 milyar liranın üstünde gayri safi milli hasılası olan bir şehir. Yani baktığınız zaman Frankfurt ve Münih'in nerdeyse 2 misli. Ancak İstanbul'da A sınıfı diyebileceğimiz ofis 3 milyon metrekare civarında iken, sözünü ettiğim Avrupa şehirlerinde 10-12 milyon mertrekare. Türkiye böylesine büyürken, biz önümüzdeki 5 yıl içinde özellikle İstanbul'daki ofis adedinin iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

DOĞRU BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ

50 milyon doları riske atmak konusunda yönetim kurulunu nasıl ikna ettiği sorusunu ise Özcan Tahincioğlu, "Başarı hikâyeleri ortada. Doğru bir ekiple birlikte, bu işi iyi yapacağımıza inanıyoruz" diye yanıtladı.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde