Şirket borç batağında, CEO'su yılın yöneticisi seçildi...

Şirket borç batağında, CEO'su yılın yöneticisi seçildi...

Türk Telekom’un sahibi Oger Telekom, bankalara olan borçlarını ödemeyince 3 büyük banka tarafından yakın takibe alınmıştı.

Şirket borç batağında, CEO'su yılın yöneticisi seçildi...
16px
24px
18.06.2018 08:28
ABONE OLgoogle

Akbank’ın bir yıldan uzun süredir geri ödenmeyen OTAŞ kredisini yakın izlemeye aldığını açıklamasının ardından, Garanti Bankası ve İş Bankası da krediyi yakın izlemeye aldı. Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamada, “OTAŞ kredisi 2017 sonu itibariyle yakın izlemeye alındı” denildi. İş Bankası da geçen yıl sonu itibariyle söz konusu krediyi yakın izlemeye aldı.

30 bankaya borcu var

Oger Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ), yüzde 55 Türk Telekom hissesini teminat vererek 2013 yılında aldığı 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi geri ödeyemiyor. OTAŞ’a 2013 yılında 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 30’a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor. BDDK'dan flaş düzenleme: Türk Telekom adım adım bankaların eline geçiyor

Garanti Bankası’nın üçüncü çeyrek bilançosuna göre 951.4 milyon dolar ve 7.8 milyon euro tutarındaki krediyi daha önce “Standart Nitelikli Krediler ve Diğer Alacaklar” sınıfında takip ediyordu. İş Bankası da üçüncü çeyrek bilançosuna göre kredide 1.9 milyar lira karşılığı “Standart Nitelikli Krediler ve Diğer Alacaklar” sınıfında takip ediyordu. Bankalar Türk Telekom'dan alacaklarını kurtarmak için sıraya girdi

Akbank da OTAŞ’a sağladığı 1.5 milyar dolar tutarındaki kredinin 2017 yıl sonu itibariyle “yakın izlemedeki krediler” altında sınıflandırıldığını duyurmuştu.   4,75 milyar dolarlık kredide flaş gelişme! Türk Telekom hisseler bankalara devrediliyor..

'Bankalar Telekom'a el koyabilir'

Süreci yakından takip eden CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, devletin 6,5 milyar dolara Oger Telekom'a sattığı hisseleri, 20-25 milyar dolara geri almak zorunda kalabileceğini söylemişti. Erdoğdu, “Uzmanlarla birlikte yaptığımız hesaba göre Telekom özelleştirmesiyle ortaya çıkan zarar 98 milyar TL. (Bu hesaplamada internet ve telefon hizmetlerinin çok kalitesizleştirilmesi gibi maddi olmayan unsurlar yok).

Telekom normalde satılmış bir varlık değil, kiralanmış bir varlık. 21 yıl sonra bize dönecek. Ama hisse rehinine izin veriyorlar. Bu sefer de bankaların Türk Telekom'a el koyma ihtimali var. Bu olmasın diye ne yapılacak? Hazine bu parayı ödemek zorunda kalacak. Devlet 6,5 milyar dolara Telekom'un yüzde 55 hissesini satmıştı. Şimdi 20-25 milyar dolara içi boşaltılmış bir şirketi geri almak durumunda kalacak” şeklinde konuşmuştu. Türk Telekom kurdan darbe aldı, net karı eridi

BORÇ BATAĞINDAKİ TT'NİN GENEL MÜDÜRÜ YILIN YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ...

bankalara olan borcumu ödeyemediği için el konulma tehlikesi ile karşı karşıya olan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany Londra'da yılın telekom yöneticisi seçildi..

Doany, Londra’daki 5G Dünya Zirvesi’nde 5G ile geliştirilen yeni iş modelleri” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Zirvenin kapanış töreni sonrasında “People’s Choice Yılın Telekom Operatörü Yöneticisi Ödülü’ Dr. Paul Doany’ye verildi.   Türk Telekom’da özelleştirme krizi: Kar ediyor borcunu ödemiyor...

Doany, Türk Telekom Grubu’nun inovatif Ar-Ge çalışmaları, rasyonel ve pratik proje yönetim kabiliyeti, 5G özelinde hibrid çözüm geliştirme becerileri ve yeni teknolojilerin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenebilmesi için yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle jüri tarafından bu ödüle aday olarak gösterilen 4 finalist arasına girdi ve halk oylaması ile birinci seçildi denildi. 

Paul Doany'e acaba hangi halk oy verdi...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde