Sırada İtalya mı var?

Sırada İtalya mı var?

Avusturya Maliye Bakanı Fekter, İtalya'nın AB yardımına başvurma ihtimali olduğunu kaydetti.

Sırada İtalya mı var?
16px
24px
12.06.2012 16:05
ABONE OLgoogle


Yunanistan, İrlanda, Portekiz ve İspanya'nın ardından gözler İtalya'ya çevrildi.

Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter, finans piyasalarından borçlanmak için yüksek faiz ödeyen İtalya'nın gelecek aylarda Avrupa Birliği'nden yardım istemesi ihtimalinin var olduğunu söyledi. Avusturya televizyonundaki bir konuşmasında İtalya'nın Avrupa'dan yardım istemesi ihtimali hakkında görüşü sorulan Fekter şöyle konuştu:
 
"İtalya çok yüksek bütçe açıkları ve borç ikileminden kendisini kurtarmak zorunda ama piyasalardan finansman bulmak için ödediği yüksek faizler dikkate alınırsa tabii, bu olabilir... İtaya ayrıca destek yardımı da isteyebilir." İtalya'nın sağlam bir ekonomiye sahip olduğunu ve piyasalardan finansman bulabildiğini belirten bakan, bu ülkenin ihtiyaç duyabileceği yardımın çapının AB'nin güvenlik ağının karşılayabileceğinden çok daha büyük olacağını belirtti.

Fekter, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin acil yardım istemeye hazırlanması konusunda da, "Kıbrıs (Rum Yönetimi) için ise büyüklük sorun olmaz" dedi. Yunan varlıklarından oluşan geniş portföyleri nedeniyle zor duruma düşen bankalarını destekleyecek kaynak bulmakta zorlanan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bu ay sonuna kadar acil mali yardım isteyebileceğini dün açıklamıştı. Rum Yönetimi 1 Temmuz tarihinde de Avrupa Birliği dönem başkanlığını alacak. Fekter, Yunanistan'da bu ay yapılacak genel seçimler yabancı kreditörlerle varılan kurtarma anlaşmasının hükümlerine riayet edecek bir hükümet çıkaramazsa, bu ülkeye yeni yardım verilmeyeceğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde