Sıra en üst düzey bürokratta

Sıra en üst düzey bürokratta

Ankara'da Ahmet Davutoğlu'nun devrilip, yerine Binali Yıldırım'ın atanmasıyla başlayan süreçte, siyasi kanatta “temizlik” tamamlandı.

Sıra en üst düzey bürokratta
16px
24px
30.05.2016 04:50
ABONE OLgoogle
Ankara'da Ahmet Davutoğlu'nun devrilip, yerine Binali Yıldırım'ın atanmasıyla başlayan süreçte, siyasi kanatta “temizlik” tamamlandı. Yeni Bakanlar Kurulu oluştu, bakan yardımcıları atandı.

Şimdi sıra bürokraside…

Başbakanlık Müsteşarı, bürokrasinin en tepe ismidir. Davutoğlu, Başbakan olur olmaz, Kemal Madenoğlu'nu Başbakanlık Müsteşarı olarak atamıştı.

Binali Yıldırım'ın bürokraside atamalara doğrudan “en üstten” başlayacağı konuşuluyor.
Bir de, Davutoğlu döneminde Başbakanlık'taki kilit görevlerden uzaklaştırılanlar var.
Hem Kamu Diplomasisi Koordinatörü, hem de Basın Yayın Genel Müdürü olarak bir süre görev yapmış olan Cemalettin Haşimi, Davutoğlu'nun gelişi ile birlikte sessiz sedasız kenara alınmıştı.

Şimdi Haşimi'nin geri döneceği konuşuluyor kulislerde…

Geleceği yeni görevin ise Başbakan Yıldırım'a “en yakın” konumdaki, Başbakanlık Basın Müşavirliği olacağı söylentisi hakim…

Yıldırım'ın gelişiyle birlikte en kritik atamalardan biri de “örtülü ödenek” konusunda yapıldı.
Erdoğan'ın Saray'daki örtülü ödeneğinin kontrolünü yürüten Maksut Serim'e, Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla birlikte Başbakanlık'taki örtülü ödenek de bağlandı.

Maksut Serim, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde hep örtülü ödenekten sorumlu isim olmuştu. Davutoğlu'nun Başbakan olmasıyla birlikte Saray'a atanan Serim, şimdi daha fazla yetkiyle geri dönüyor.

Tabii hem Saray'ın, hem de Başbakanlık'ın örtülü ödeneğine tek bir kişinin, Erdoğan'a çok yakın bir ismin bakacak olmasını, “tüm örtülü ödenek Saray'ın kontrolüne girdi” diye yorumlayanlar da var…
Zeynep Gürcanlı/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde