Sıra büyük şirketlerde

Sıra büyük şirketlerde

KOBİ’lere yönelik önlemler alan hükümet şimdi de 15 milyon dolar üzerinde döviz borcu bulunan 2 bin 118 şirket için düzenleme hazırlıyor. Mehmet Şimşek, “Çalışmayı yılın ilk yarısında tamamlayacağız” dedi

Sıra büyük şirketlerde
16px
24px
29.01.2018 09:09
ABONE OLgoogle

Vatandaşların mağdur olmasını önlemek için 2009 yılında döviz kredisini engelleyen hükümet, geçtiğimiz günlerde küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik tedbirler almıştı. Şimdi de büyük ölçekli şirketlere yönelik tedbirler hazırlanıyor. 

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik tedbirlerin ardından kur riski yönetimine ilişkin çalışmaların ikinci aşamasını büyük ölçekli şirketlerin oluşturduğunu belirterek, “15 milyondolar üzerinde döviz borcu bulunan 2 bin 118 şirket için veri tabanı ve düzenleme çalışmalarını bu yılın ilk yarısında tamamlayacağız” dedi. Şimşek, kur riski yönetimi ile hem mevzuat çerçevesi hem de uygulamaya yönelik atılacak adımlarla örnek teşkil edecek bir yapısal reformu hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.

Risk haritası çıkarılacak

Merkez Bankası bünyesinde firma bazında yabancı para pozisyonunun, nakit akımının ve türev ürün kullanımının izlenebilmesini hedefleyen kapsamlı bir veri tabanı oluşturulması çalışmasının son aşamaya geldiğini ifade eden Mehmet Şimşek, buna ilişkin yasal çerçevenin Aralık ayında tamamlandığını söyledi.

Şimşek, “Bağımsız denetimi de içerecek şekilde tasarlanan sürecin teknik alt yapı çalışmaları bitmek üzere. Elde edilen veriler ayrıntılı ve çok boyutlu analizler yapılmasına zemin oluşturacak” şeklinde konuştu. Yürütülen çalışmalarla bir risk haritasının oluşturulacağını belirten Şimşek, yeni mevzuatın bu risklerin en etkin şekilde yönetilebilmesi için dinamik bir yapı ortaya koyacağını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde