Sıra Moody's'te

Sıra Moody's'te

Uluslararası finans kuruluşları Türkiye'yle ilgili Moody's'ten gelebilecek bir adımı beklentilere dahil edip, buna göre fiyatlandırma yapmaya başladı.

Sıra Moody's'te
16px
24px
14.11.2012 09:13
ABONE OLgoogle

Uluslararası finans kuruluşları Türkiye'yle ilgili Moody's'ten gelebilecek bir adımı beklentilere dahil edip, buna göre fiyatlandırma yapmaya başladı.
  
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Standard Bank Gelişen Piyasalar Ekonomisti Timothy Ash, Fitch'in kararını S&P ve Moody's'in takip edeceği düşüncesinde olduğunu belirterek, Moody's'ten ay içinde bir hareket beklenebileceğini söyledi.
 
Fitch'in kararının Türkiye'nin risk algısını azaltma konusunda çok olumlu etkisi olduğunu belirten Ash, ''Fitch'in kararı Türkiye'nin risk algısını büyük oranda düşürdü. Bu Türkiye'ye fon yatırımlarının ve doğrudan yabancı yatırımın giriş yapmasını sağlayacak. Bu kararın ardından en azından ilk etapta birkaç milyar dolarlık fonun Türkiye'ye giriş yapmasını bekliyorum'' dedi.
 
Not artırım sırasının Moody's'te olduğunu ifade eden Ash, Fitch'i S&P ve Moody's'in takip edeceği düşüncesinde olduğunu belirterek, ''S&P, Türkiye'ye ilişkin her zaman daha eleştirel ve daha az yapıcı oldu. Fakat böyle bile olsa, en sonunda S&P de not artırımına gitmek zorunda kalacak'' dedi.
 
Türk ekonomisinin küresel kriz sürecinde direncini ispatladığını, politik istikrar, kamu finansmanı, bankacılık sektörü, büyüme ve demografik özelliklerinin güçlü yanları arasında yer aldığını aktaran Ash, 2013'te Türkiye'de ekonomik büyümenin yüzde 4-5 oranında gerçekleşmesini, cari açığın GSYH'ya oranının da yüzde 6-7 oranında olmasını beklediğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde