Şiper, 7 ülkeyi İstanbul’dan yönetecek

Şiper, 7 ülkeyi İstanbul’dan yönetecek

İpragaz Üst Yöneticisi Selim Şiper, bundan sonra 7 ülkeyi kapsayan SHV Group’un Asya ve Doğu Avrupa bölge başkanlığını da yürütecek.

Şiper, 7 ülkeyi İstanbul’dan yönetecek
16px
24px
21.04.2012 14:53
ABONE OLgoogle

İpragaz Üst Yöneticisi Selim Şiper, bundan sonra 7 ülkeyi kapsayan SHV Group’un Asya ve Doğu Avrupa bölge başkanlığını da yürütecek. Şiper, Türkiye’de LPG alanında yapılan inovasyonları diğer 6 ülkeye götürmeyi planladıklarını söyledi.

 Krize rağmen büyüyen Türkiye’deki şirketlerle beraber yöneticileri de yabancıların gözdesi olmaya başladı. 30 ülkede faaliyet gösteren İspanyol BBVA bankası ödeme sistemlerinin başına Garanti Bankası’ndan Mehmet Sezgin’i getirirken bir gelişme de dünyanın en büyük LPG şirketi Hollandalı SHV Energy Group’ta oldu. Yüzde 100’ü Hollandalı enerji devi SHV Gas’a ait olan İpragaz’ın üst yönetici (CEO) Selim Şiper, bundan sonra SHV Group’un Asya ve Doğu Avrupa bölge başkanlığını da yürütecek. Türkiye LPG Derneği Başkanı da olan Şiper, Türkiye, Polonya, Macaristan, Pakistan, Hindistan, Çin ve Filipin dahil yaklaşık 4 milyar dolarlık bir pazarı İstanbul’dan yönetecek.

Şiper “Birkaç hafta önce kesme gaz çıkardık, içinde kimyasallar olan, sanayide kullanılması için. Burada yaptığımız yenilikleri altı ülkeye götüreceğim. LNG’yi (sıvılaştırılmış doğalgaz) Türkiye’de geliştirdik. Avrupa’ya biz götürdük” dedi. Doğalgaz konusunda Türkiye’nin hiçbir zaman rahat etmeyeceğini, çünkü vananın başkasının elinde olduğunu dile getiren Şiper, “LPG bugün olduğundan daha ciddiye alınıp yerinin tanımlanması lazım. Enerji Bakanlığı yeni bir enerji strateji belgesi hazırlıyor. LPG’nin hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi.

Hâlâ yüzde 30’u kırsal olan Türkiye’de LPG’nin tek seçenek olduğunu aktaran Şiper, “Bu yakıta uygulanan özel tüketim vergisinde (ÖTV) Türkiye dünya birincisi, bu oran doğalgaza uygulanan verginin 40 misli. Bu şu demek: İstanbul’da yaşayan bu aile 25 metreküp doğalgaz için metreküpte 2 kuruş olmak üzere ayda 50 kuruş vergi öder. Aynı enerjiyi miktarını Van’daki depremzede LPG olarak kullandığı takdirde 20 TL öder. 12 kilogramlık LPG tüpü için 119.57 TL vergi ödeniyor” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde