Sipariş gelince ikinci pos cihazına dikkat!

Sipariş gelince ikinci pos cihazına dikkat!

İstanbul'da yazılımı değiştirilmiş POS cihazları ve bankamatiklere yerleştirdikleri kart kopyalama cihazlarıyla 300 kişinin kart bilgilerini kopyalayarak yaklaşık 1 milyon lira vurgun yaptığı iddia edilen 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Sipariş gelince ikinci pos cihazına dikkat!
16px
24px
24.10.2019 10:33
ABONE OLgoogle

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine başvuran vatandaşlar hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda 2 farklı grubun toplam 300 kişinin kredi kartı ve banka kartlarından yaklaşık 1 milyon lira vurgun yaptığını belirledi.

Polis ekipleri bankamatik ve ATM cihazlarına kart kopyalama cihazı yerleştiren şüphelilerin, restoranlarda motokurye olarak çalışarak, yazılımı değiştirilmiş pos cihazlarıyla evlerine sipariş götürdükleri müşterilerin kart bilgilerini kopyaladığını, daha sonra kopya kartlar oluşturularak ATM'lerden müşterilerin paralarını çektiğini belirledi.  

Emniyet yetkilileri, "Pos cihazıyla müşteriye gelen bu motokuryeler, ödeme için verilen banka kartını  kendi cihazlarına takıp kopyalama yapıyor  ardından da 'Maalesef bundan çekemedik " diyerek, yanında getirdikleri şirketin cihazıyla ikinci bir işlem yapıyorlar.  İlk işlemde kartının kopyalandığını fark etmeyen müşteriler ise teşekkür ederek motorkuryeyi gönderiyor. Müşteriler ikinci bir pos cihazı kullandığında, bunun niçin yapıldığını mutlaka sorgulamalı" dediler.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 17 Eylül ve 9 Ekim tarihleri arasında yaptığı operasyonlarda 14 kişinin yakalanması için baskınlar düzenledi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yazılımı değiştirilmiş pos cihazları, kart kopyalama cihazı, manyetik şeritleri olan kopya kartlar, Bankamatik ve ATM cihazlarına yerleştirilen kart kopyalama cihazları ele geçirildi. Vatan Caddesi'nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ki işlemleri tamamlanan 14 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde