Sinop Nükleer Santrali bugün masaya yatırılıyor

Sinop Nükleer Santrali bugün masaya yatırılıyor

Sinop'a kurulması planlanan ikinci nükleer santral için Güney Kore ile masaya yatırılıyor

Sinop Nükleer Santrali bugün masaya yatırılıyor
16px
24px
10.03.2010 11:05
ABONE OLgoogle

Mersin-Akkuyu'ya nükleer santral yapılması için Rusya ile görüşmeler sürerken, Sinop'a kurulması planlanan ikinci nükleer santral için de Güney Kore ile masaya oturmaya hazırlanılıyor.

Bugün, Güney Kore Elektrik Enerjisi Şirketi (KEPCO) ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) arasında, nükleer enerji alanında işbirliği anlaşması imzalanacak.

Söz konusu anlaşma İstanbul'da yapılacak Türkiye-Kore İş Forumu'nun ardından imzalanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da şahitlik edeceği anlaşmaya, Türkiye adına EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, Güney Kore adına da KEPCO üst yöneticisi imza koyacak.

Söz konusu anlaşmanın ardından teknik çalışma başlayacak, teknik çalışmaların olumlu sonuçlanması durumunda da iki ülke arasında daha önce Rusya ile olduğu gibi bir hükümetlerarası anlaşma imzalanacak.

Sinop'a nükleer reaktör yapımı konusunda geçtiğimiz haftalarda görüşmeler yapan ve Sinop'ta incelemelerde bulunan KEPCO, geçtiğimiz ay da Birleşik Arap Emerliklerinde açılan 20 milyar dolar değerinde 4 reaktörden oluşacak nükleer santral ihalesini kazanmıştı.

Kore'nin en büyüğü KEPCO, Asya'nın da en büyüğü olmayı hedefliyor. KEPCO hedef pazarları arasında yer alan, Karadeniz'deki nükleer santral projesi başta olmak üzere, Türkiye'de ortaklıklara da önem veriyor.

Bu arada dün Moskova'ya giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci başkanlığı heyetin, nükleer santral yapımı konusunda Rus heyetiyle bir araya geleceği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde