Sınırda heyecanlı dakikalar: Mayın döşediler

Sınırda heyecanlı dakikalar: Mayın döşediler

Karkamış İlçesi’nin karşısında bulunan Cerablus’un Suriye tarafına, kontrolü sağlayan IŞİD militanları tarafından mayın döşenerek hendekler kazıldı.

Sınırda heyecanlı dakikalar: Mayın döşediler
16px
24px
29.06.2015 17:45
ABONE OLgoogle
Karkamış’ta çekilen bir fotoğraf Suriye’de yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi.

Karkamış gümrük kapısının hemen karşısında dalgalanan IŞİD bayrağı bölgenin terör örgütünün elinde olduğunu ortaya çıkardı. Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinin hemen karşısına kaydedilen görüntüler IŞİD’in deyim yerindeyse burnumuzun dibine kadar girdiğini gösterdi.

MEHMETÇİK İLE BURUN BURUNA MAYIN DÖŞEDİLER

Karkamış İlçesi’nin karşısında bulunan Cerablus’un Suriye tarafına, kontrolü sağlayan IŞİD militanları tarafından mayın döşenerek hendekler kazıldı. Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı’nın yanındaki 20 metre uzaklıktaki Suriye tarafına kamyonetle gelen 3′ü kadın 7 IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.

Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi. Silahlı oldukları görülen IŞİD’liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. Türkiye tarafından çıplak gözle görülen yaşanan bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

Halep'e bağlı Cerablus kentinin kontrolünü elinde bulunduran DAEŞ, Karkamış ilçesinin karşısındaki bazı bölgelere hendek kazdı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, terör örgütü üyesi grup bir araçla Türkiye sınırına yakın bir bölgeye geldi. Sınırın Suriye tarafına mayın döşeyen DAEŞ üyeleri, bir süre burada kaldıktan sonra bölgeden uzaklaştı. 

Cerablus'taki bu gelişmeyi yakından takip eden güvenlik güçleri ise önlemlerini artırıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde