Sinan Samil Şam'ın sipor hayatı bitti

Sinan Samil Şam'ın sipor hayatı bitti

WBC Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın doktoru artık spor yapamayacağını sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini söyledi.

Sinan Samil Şam'ın sipor hayatı bitti
16px
24px
20.12.2010 15:18
ABONE OLgoogle

Kronik Karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanede yatan WBC Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın doktoru artık spor yapamayacağını sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini söyledi.

Türk Diyanet Vakfı Özel 29 Mayıs Hastanesi'nde tedavisi devam eden Sinan Şamil Sam'ın doktorları ünlü boksörün son durumu hakkında açıklamada bulundu. Halen yoğun bakımda olduğu ve bilinci kapalı olan Sinan Şamil Sam'ın durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Kronik karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavisine devam edilen dünya şampiyonu boksörün doktoru Doç. Dr. Dilek Oğuz, perşembe gününden itibaren kanama tablosunu kontrol ettiklerini, fakat altta yer alan karaciğer yetmezliği tablosunun ciddiyetini koruduğunu dile getirdi.

Karaciğer yemezliği tablosuyla uğraştıklarını ifade eden Doktor Oğuz, 'Durumu ciddiyetini koruyor. Çok önemli bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Karaciğer yetmezliğinin en önemli yan etkisi olan karaciğer yetmezliği ön koması tablosu oluyor. Uyarıları açık. Seslere cevap verebiliyor. Ama tam bilinçlilik hali var denilemez.' dedi.

Basında yer alan Sinan Şamil Sam'ın hastalığının nedeninin yoğun alkol kullanımı olduğu iddialarının sorulmasını üzerine ise Doç. Dr. Oğuz, 'Hastanın karaciğer yetmezliğine neden olan sorunu sizinle paylaşmamın etik olduğunu düşünmüyorum. Neden ne olursa olsun önemi yok. Mevcut tablo karaciğer yetmezliği biz bununla uğraşıyoruz.' cevabını verdi.

Spor hayatına geri dönmesinin önümüzdeki günlerde zor olduğunu sözlerine ekleyen Oğuz, genel sağlık problemleri çözülebilinirse Sinan Şamil Sam'ın sağlığına tekrar kavuşmasının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Hastane Başhekimi Dr. Ayça Bozoklu ise, Sinan Şamil Sam'ın hastaneye gelişi ve tedavi süreci hakkında bilgi vererek, hastalığının nedeni ve neden kaynaklandığına dair basında yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, hastanın kendisinin ve yakınlarının müsaadesi olmadan bu konuda kimsenin bilgi veremeyeceğini söyledi.

Öte yandan basın toplantısında söz alan Sinan Şamil Sam'ın amcası Şahin Sam'da basında çıkan haberlere tepki göstererek, 'Sinan'ın rahatsızlığına çok üzüldük. Ama hakkında çıkan haberler bizi bir kat daha üzdü. Başarılarıyla ulusa mal olmuş bir kişinin böyle yansıtılmasını istemezdik.' ifadelerini kullandı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde