Sinan Aygün’ün milyonluk vergi planı ne?

Sinan Aygün’ün milyonluk vergi planı ne?

Ankara'da TOGO kulelerinin mühürlenmesinin ardından yapılan suç duyurusundan Sinan Aygün'ün yaptıracağını beyan ettiği okul projesine, vergi borcundan kurtulmak için giriştiği ortaya çıktı.

Sinan Aygün’ün milyonluk vergi planı ne?
16px
24px
30.12.2019 04:51
ABONE OLgoogle

Ankara'da açılan soruşturmayla birlikte TOGO kulelerinin kirli yüzü de bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Sinan Aygün yaptığı suç duyurusunda 'rüşvet' iddialarını daha sonra canlı yayında yalanlarken, tartışmalara konu yaptırılması planlanan okul projesinin ardından da başka bir şey çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı 21.07.2017 ve E.75758 sayılı resmi yazıya göre Sinan Aygün’ün TOGO Kulelerinde sağlanan imar artışı karşılığında Belediye’ye yapmayı vaat ettiği okulun aslında “Eğitime % 100 Destek Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapmayı taahhüt ettiğinin de anlaşıldığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan protokolün düzeltilmesi uyarısının yapıldığı belirtildi.

100 VERGİDEN DÜŞÜLECEK...

Bu uyarı aslında Sinan Aygün’ün “Okulu” Belediyeye hibe etmesi gerektiğini bildirmekle kalmıyor aynı zamanda Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğüne mali anlamda da bir uyarı anlamını taşıyor.

Zaten Sinan Aygün açısından zurnanın zırt dediği yer de burası. 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendine göre “genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan okul, sağlık tesisi, 100 yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) kapasitesinden az olmamak kaydıyla öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi ve bakım ve rehabilitasyon merkezi ile mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi olarak yaptırılacak ibadethaneler ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde yaygın din eğitimi verilen tesislerin ve Gençlik ve Spor Bakanlığına ait gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kamplarının inşası dolayısıyla yapılan harcamalar veya bu tesislerin inşası için bu kuruluşlara yapılan her türlü bağış ve yardımlar ile mevcut tesislerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdî ve aynî bağış ve yardımların tamamının kurumlar vergisi beyannameleri üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, kurum kazancından indirilebileceği” hükmüne yer veriliyor. Bu kanuni düzenlemeye göre de Sinan Aygün’ün “hayır amacıyla” vaat ettiği okulu Belediyeye değil de Milli Eğitime yaptırmak konusundaki ısrarı da ortaya çıkıyor.

Sinan Aygün kendi ifadelerine göre "hayır için babasının adına" yapmayı vaat ettiği okulun tüm giderlerini "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında vereceği paranın tamamının vergi borcundan düşüleceği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde