Şimşek'ten Erdoğan'a 'Merkez Bankası' resti

Şimşek'ten Erdoğan'a 'Merkez Bankası' resti

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını vereceği gün 'bağımsızlık' açıklaması yaptı.

Şimşek'ten Erdoğan'a 'Merkez Bankası' resti
16px
24px
07.06.2018 09:42
ABONE OLgoogle

Alman finans gazetesi Handelsblatt'a röportaj veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TMCB'nin bağımsızlığına ilişkin Türk bürokratlar arasında fikir ayrılığı olup olmadığına ilişkin sorular sorulması üzerine "Merkez Bankası bağımsız kalacaktır, o kadar" açıklamasında bulundu.

TL'nin son dönemdeki değer kaybıyla ilgili soruların üzerine Şimşek, iç etmenlere, ABD'nin faiz artışı kararlarına, güçlü dolar endeksine ve yükselen petrol fiyatlarına atıfta bulundu. Doların patlamasının nedeni Erdoğan’ın o toplantısı mı

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Londra'da yatırımcılarla görüşmeye gittiği sırada Bloomberg TV'deTCMB ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

" faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur. Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı inecektir. Tabii ki Merkez Bankası'nın bağımsızlığı söz konusu.TCMB bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini bir kenara koymaz. Şu anda Merkez Bankası ile bir ilişkimiz var, bundan sonra da aynı istikamette devam edecek. Ülke yönetiminde yeni değiliz, görevi yeni devralmıyoruz ki; 16 yıldır ülkeyi aralıksız yönetiyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde