Şimşek: Yatırım maliyetleri azaltılacak

Şimşek: Yatırım maliyetleri azaltılacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, önümüzdeki dönem özellikle cari açığı düşürmeye yönelik yatırımları destekleyeceklerini belirterek, "Prosedürleri, maliyetleri azaltacağız çünkü Türkiye'nin yatırımlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Şimşek: Yatırım maliyetleri azaltılacak
16px
24px
12.02.2018 12:49
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Fonu Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Şimşek burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi ve bu nedenle prosedürleri, maliyetleri azaltacaklarını ifade etti.

"Özellikle cari açığı düşürmeye yönelik yatırımları daha çok destekleyeceğiz" şeklinde konuşan Şimşek, "Önümüzdeki dönemde altyapı yatırımları, Ar-Ge ve inovasyon ile beşeri sermaye bizim öncelikli alanlarımızdır, kaynaklarımızı, çabamızı buraya yoğunlaştıracağız" dedi. 

"Enflasyon sorunu devam ediyor"

Şimşek, "İşgücü piyasasını esnek hale getirmek önemli bir reform alanımız olacak. İthalata bağımlılığı azaltmak istiyoruz; yatırımları sorunlarımızı çözmeye yönelik alanlara kaydıracağız, cari açığı azaltacak süreci destekleyeceğiz

Enflasyonu önemli ölçüde aşağı çektiklerini ancak sorunun devam ettiğini dile getiren Şimşek, "Para politikası gereken tepkiyi veriyor, Gıda Komitesi gerekli adımları atıyor" şeklinde konuştu. Şimşek, Türkiye'nin düşük borç oranı sayesinde bölgesel sorunlara verebileceği tepkilerde manevra alanına sahip olabildiğini dile getirerek, düşük kamu borç oranını devam ettirmekte kararlı olduklarını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde