Şimşek Projesi'nde ilk 2 uçak teslim edildi

Şimşek Projesi'nde ilk 2 uçak teslim edildi

Şimşek Projesi kapsamında modernize edilen ilk 2 uçak 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına teslim edildi.

Şimşek Projesi'nde ilk 2 uçak teslim edildi
16px
24px
02.03.2010 15:58
ABONE OLgoogle

Hava Kuvvetleri Komutanlığında 2020'li yıllara kadar envanterde kalması öngörülen F-4E uçaklarının daha emniyetli ve etkin görev yapabilmesi amacıyla imzalanan Şimşek Projesi kapsamında modernize edilen ilk 2 uçak 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına teslim edildi.

Modernize edilen iki uçağın teslimi için Eskişehir'de kurulu 1'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Uçak Modernizasyon Hangarı'nda tören düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, törende yaptığı konuşmada, "Milli savunma sanayi kuruluşları ve hava ikmal bakım merkezlerindeki modern yönetim anlayışı, verimli iş süreçleri ve nitelikli personel istihdamı, milli ve özgün ürünlerin ortaya konabilmesini mümkün kılmaktadır" dedi.

Savunma sanayi kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışmasıyla diğer birçok ürünün yanında psikolojik boyutu da olan milli ve özgün uçağın kısa vadede tasarlanabileceği ve üretilebileceği inancını taşıdığını vurgulayan Orgeneral Aksay, şöyle konuştu:

"Savunma sanayi olarak bu projeden kazanılan tecrübelerin Hava Kuvvetleri Komutanlığının diğer yapısal ve aviyonik modernizasyon projelerine katkı sağlayacağını değerlendiriyorum. Hava Kuvvetleri olarak 100. kuruluş yıl dönümüne yaklaştığımız bir dönemde birçok projeyi sonlandırıp yeni uçak ve sistemleri envantere almaya hazırlanmaktayız."

Orgeneral Aksay, Şimşek Projesi'nin, tamamen milli savunma sanayi kuruluşlarının imkanlarıyla gerçekleştirilen bir proje olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığına da işaret ederek, modernizasyon sonrasında F-4E uçaklarının sahip olduğu yeni kabiliyetleri Türk Hava Kuvvetlerine verilecek görevlerin daha etkin ve emniyetli bir şekilde başarılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde