Şimşek: Dövizle borçlanma sınırı önemli bir reform

Şimşek: Dövizle borçlanma sınırı önemli bir reform

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, KOBİ`lerin kur riski yönetme kabiliyeti olmadığını, bu nedenle dövizle borçlanmaya getirilen kısıtlamanın önemli olduğunu söyledi. 

Şimşek: Dövizle borçlanma sınırı önemli bir reform
16px
24px
26.01.2018 11:54
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizle borçlanmaya getirilen sınırı çok önemli bir reform olarak niteledi.
 
Davos'ta NTV'nin sorularını yanıtlayan Şimşek, "28 bin firmanın neredeyse 26 bini KOBİ'ler. Bunların kur riski yönetme kabiliyetleri neredeyse yok" dedi.
 
Şimşek, "Dövizle borçlanmaya sınırlama kurda oynaklığı ve risk primini azaltacak, enflasyon dinamiklerini iyileştirecek" diye konuştu.
 
Reel sektör yatırımlarında Türkiye'de işi olanların çok fazla kaygıları olmadığını ifade eden Şimşek, uzaktan takip edenlerin algılarında bir miktar bozulma olduğunu, onları da rakamları ortaya koyup ikna ettiklerini söyledi.
 
Şimşek, Halkbank'a ilişkin de, "ABD Hazinesi ve Adalet Bakanlığı ile yakın bir çalışma içindeler. Halkbank yanlış bir şey yapmadığını söylüyor. Teknik düzeyde kalacaksa sorun yok, siyasi tarafa çekilirse onun cevabı başka olur" ifadelerini kullandı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde