Simit devi, büyük bir grupla masada

Simit devi, büyük bir grupla masada

Simit Sarayı’nın CEO’su Abdullah Kavukcu, Londra’da 22 mağazalı bir zincirle el sıkıştıklarını açıkladı.

Simit devi, büyük bir grupla masada
16px
24px
29.11.2015 10:16
ABONE OLgoogle
Simit Sarayı’nın CEO’su Abdullah Kavukcu, Londra’da 22 mağazalı bir zincirle el sıkıştıklarını açıkladı. Hollanda’da yeni bir fabrika kurduklarını söyleyen Kavukcu, Simit Sarayı’nın yeni markası Tadı Döner’le de hem Türkiye’de hem yurtdışında yayılacaklarını anlattı. Kavukcu, şu anda 457 Simit Sarayı ile hizmet verdiklerini belirtti.

SİMİT Sarayı bu yıl 15’inci yılını kutluyor. Simit ve çayla başlayan yolculuğu hızla büyüdü, Türkiye sınırlarını aştı, NewYork 5’inci Cadde’ye kadar uzanan bir başarı öyküsüne imza attı.  Kavukcu, ”2012’de 135 mağazamız, farklı konseptlerimiz vardı. Bunlar arasında sisteme ve franchise kurallarına uymayanları kapattık. Mesela, dışarıdan ürün alanların hepsini kapattık. Abim Halil Okutur ile birlikte yeni kararlar aldık. Yenilenme başlattık” dedi. Simit Sarayı’nın 457 mağazası var. Kavukçu, Londra’da 22 mağazası olan bir zincirle el sıkıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Onları aldığımızda İngiltere’de 30’un üzerinde mağazamız olacak. Şu an anlaşma gereği isim veremiyorum. Biz işe başladığımızda simit gelip geçici diyenler vardı. Şimdilerde bakın bizim taklidimizi yapanlar var.” 

VİYANA’DA AÇILACAK

2016 yılında Simit Sarayı Avusturya’da da zincir mağazalar açacak. İlki ise Viyana’da açılacak. 14 ülkede Simit Sarayı mağazaları olan Kavukcu, 30 ülkede mağazalaşmayı amaçladıklarını, hedeflerinin Türkiye’den bir dünya markası çıkarmak olduğunu vurguladı. “Sizi satın almak isteyenler oluyordur. Nasıl bakıyorsunuz tekliflere” şeklindeki soruya Kavukcu, “Bizimle büyük zincirler, fonlar ilgileniyor. Stratejik ortaklıklar da yapabiliriz” diye yanıt verdi. “Ferit Şahenk’in D.ream şirketinin yeme içme sektöründe hızla büyürken Simit Sarayı’yla da ilgilendiği söyleniyordu” şeklindeki hatırlatmama da Kavukcu, “Dünyada çok Şahenk var. Bize vizyon katacaklarla stratejik ortaklık yapabiliriz. Ama şu an gündemimizde yabancı mağazaları almak da var. Londra’da da bunu yapıyoruz. Şirketimizi satmak istemiyoruz” dedi.

Hollanda’ya yeni fabrika

Hollanda’da 20 mağazası olan Simit Sarayı 2016’da Hollanda’da yeni fabrikasında üretime geçecek. Samandra’daki tesislerine de 2015 yılında 15 milyon Euro’luk yatırım yapan Simit Sarayı yakında market raflarına ve mağazalarına yeni bir ürün konseptini taşıyacak. Donuk ürün üretimine geçecek olan Simit Sarayı, evlerde pişirilecek yeni ürünlerini de 2016’da tanıtacak. Ayda 10 milyon adetlik üretim yaptıklarını söyleyen Kavukçu, “Donuk ürünlerin yanı sıra mağazalarımıza ve marketlerimize çay ve kahve çeşitlerinizi de koyacağız. Simit Sarayı markası hem mağazalaşarak hem de market satışlarıyla büyüyecek” dedi.

5 yılda 100 Tadı Döner açmayı planlıyor

Simit Sarayı’na yeni bir marka daha ekleniyor. Bir süredir “döner” yatırımları denemeleri yapan Simit Sarayı yakında Tadı Döner adlı ilk mağazasını Levent’te açacak. 2016’da da Londra ve Riyad’ta Tadı Döner mağazaları açılacak. Kavukçu 2018 yılında da NewYork’ta Tadı Döner mağazası açmayı hedeflediklerini, 5 yılda 100 Tadı Döner mağazası açma planları olduğunu  söylüyor.  

Büyük bir grupla masadayız

Dünyada 10 binin üzerinde mağazası olan bir grupla da el sıkıştıklarını anlatan Kavukcu, 2016’da büyük bir grubun yatırımını alacaklarını, o grubun da yurtdışında 2016’da 10 Simit Sarayı mağazası açacağını söyledi. Kavukcu’nun verdiği bilgilere göre, 4 havalimanında Simit Sarayı var. Şirketin hedefi ise her havaalanında Simit Sarayı açmak.
Elif Ergu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde