Şimdi de Erdoğan ile Davutoğlu arasında Başçı krizi

Şimdi de Erdoğan ile Davutoğlu arasında Başçı krizi

Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı arasına şimdi de Merkez Bankası girdi.

Şimdi de Erdoğan ile Davutoğlu arasında Başçı krizi
16px
24px
03.03.2016 08:51
ABONE OLgoogle
Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı arasına şimdi de Merkez Bankası girdi.

Davutoğlu’nun danışmanı Babacan, Başçı’nın yeniden başkan olmasını
isterken, Cumhurbaşkanlığı’nın ekonomi ekibi, başka bir isimde ısrar ediyor

Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında son dönemde yaşanan görüş ayrılıklarına “Merkez Bankası Başkanlığı ataması” da eklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve danışmanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yeniden atanmasını gerektiği görüşünü savunurken, Cumhurbaşkanlığı’nın ekonomi ekibi ise piyasalara karşı daha etkinbir duruş sergileyecek bir kişinin Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmasını istiyor. Bu da ekonomi yönetiminde danışmanların güç denemesi olarak yorumlanıyor. Merkez Bankası ataması ile ilgili kulisler şöyle:

KADERİN CİLVESİ

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Durmuş Yılmaz’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na atanması sırasında yaşanan krizin bir benzeri mevcut başkan Erdem Başçı’nın yeniden atanması konusunda çıktı.

Önümüzdeki ay görev süresi dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın görevine devam edip etmemesi iki kritik kurumun danışmanlarını karşı karşıya getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu danışmanları yeni dönemde Merkez Bankası’nın başında daha aktif duruş sergileyecek bir ismin bulunmasının daha doğru olacağı görüşünü savunuyor. Bu kişilerin başında ise Yiğit Bulut geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da, bir ekonomi ekibi bulunuyor. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İbrahim Turhan gibi isimlerin yer aldığı bu ekip ise, Türk ekonomisinin kritik bir dönemden geçtiğini ifade ederek, bu dönemde Erdem Başçı’nın koltuğunu koruması gerektiği görüşünü dile getiriyor. Bu da iki danışman ekibin kritik atama konusunda karşı karşıya gelmesine neden oldu.

BAŞKA KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR

Erdem Başçı’nın dışında, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ve Murat Yülek’in isimleri gündeme geldi. Bu üç ismin dışında Burhanettin Aktaş ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın da ismi Merkez Bankası Başkanlığı için geçiyor.

Ancak, ekonomi kulislerinde ise Erdem Başçı’nın yeniden atanmaması halinde finans piyasalarından sürpriz bir ismin Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturabileceği dile getiriliyor. Merkez’de yaşanan atama krizinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yapılacak görüşme ile çözülmesi bekleniyor. 

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde