Silikon Vadisi'nin liderleri Trump'ı durdurmak için birleşti

Silikon Vadisi'nin liderleri Trump'ı durdurmak için birleşti

Tim Cook, Larry Page, Elon Musk ve Sean Parker ana teması Donald Trump'ı durdurmak olan özel bir etkinliğe katıldı.

Silikon Vadisi'nin liderleri Trump'ı durdurmak için birleşti
16px
24px
08.03.2016 14:45
ABONE OLgoogle
Apple CEO’su Tim Cook, Tesla CEO’su Elon Musk, Alphabet CEO’su Larry Page ve Napster’ın yaratıcısı Sean Parker, ana konusu Donald Trump’ın başkan olmaması gerektiği olan özel bir toplantıya katıldılar.

American Enterprise Institute tarafından her yıl düzenlenen Dünya Forum’u bu yıl Gürcistan kıyısında özel bir adada gerçekleşti.

Teknoloji liderlerinin yanı sıra Mitch McConnell, Karl Rove, Paul Ryan gibi Cumhuriyetçi Parti liderleri de foruma katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen forumda Donald Trump konuşulurken, Apple CEO’su Tim Cook’un Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton’la  Apple’ın FBI ile devam eden süreci konusunda tartıştığı belirtildi.

The Huffington Post’un bildirdiğine göre, muhafazakar siyaset yorumcusu Bill Kristol gönderdiği e-postada Trump’ı Dünya Forumu’na musallat olan bir hayalet olarak tanımlayarak etkinlik boyunca Trump konusunun konuşulduğunu açıklarken, Rove ise halkın Trump’ı başkan olarak görmediğini belirtti.

İş dünyasının liderleri bu tarz etkinliklere her zaman katılıyor o yüzden onların siyasi eğilimleriyle ilgili yorum yapmak doğru değil. Ama şu bir gerçek ki günümüzde Silikon Vadisi liderlerinin politik anlamda ağırlığı hafife alınmayacak kadar önemli. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde