Şile’nin en eski oteline Doğuş ilgisi

Şile’nin en eski oteline Doğuş ilgisi

1950 yılında inşa edilmiş otelin geçmişi Bizans dönemine kadar uzanıyor.

Şile’nin en eski oteline Doğuş ilgisi
16px
24px
09.12.2016 12:48
ABONE OLgoogle

Şile, İstanbul’un yanı başındaki turizm merkezlerinden biri. Hafta sonları İstanbulluların nefes alabildiği bir yer. Karadeniz sahilindeki bu ilçede irili ufaklı birçok otel bulunuyor.

Ancak bunlardan en eskisi şu anda restorasyonda. 2013 yılında yanan Kumbaba Motel’den bahsediyoruz. Şile’nin en eski oteli olan Kumbaba Moteli plaj üzerinde kurulu olan tek otel.

Doğal sit alanı içindeki bu yerin tarihi özelliği var. Kumbaba Moteli 1950 yılında inşa edilmiş ancak buranın geçmişi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Bizans İmparatorluğu döneminde kum banyosu yapılan bir yer olarak biliniyor ve buradaki kumun romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.

Dünyaca ünlü moda devinin Doğuş Grubu planı

İşte, bu tarihi yer için Şile Belediyesi’nin bir restorasyon çalışması devam ediyor. Mekan Şile Bezi üretiminin uygulamalı olarak gösterildiği bir tesise dönüştürülmeye çalışılıyor.

Restorasyon çalışmalarını 2017 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor. Burası şu anda bir kültür merkezi gibi planlanıyor olsa da turizmcilerin ilgisini çekmiş durumda. Bize gelen bilgilere göre, Şile’nin en eski oteli Kumbaba Moteli büyük grupların radarına girmiş. 

Yunanistan`ın incisi Doğuş Grubu`na geçiyor

Turizm alanında 12 otelle hizmet veren Doğuş Holding’in Kumbaba Motel ile ilgilendiğini duyduk. Belediye tarafının restorasyon çalışmalarını tamamlamasını bekliyormuş. Belediye ihale açarsa teklif verecekmiş.

Doğuş’un burayı İstanbul’un yakınında lüks bir mekan haline getirmeyi planladığı konuşuluyor. Tabii bu hedeflerin hayata geçmesi için Şile Belediyesi’nin çalışmalarını tamamlayıp ihaleye çıkması gerekiyor.

Yine bize gelen bilgilere göre başka gruplar da ilgileniyormuş. Seneye Şile kumsalında büyük kapışmaya hazır olun…

Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk'in 'Rüya'sı gerçek oluyor

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde