Şikayet yağıyor: Avea aboneleri dert küpü oldu

Şikayet yağıyor: Avea aboneleri dert küpü oldu

Türkiye'nin 3.ncü GSM abonesi Avea'ya abonelerden şikayet yağıyor. Hesabından habersiz para çekilenden tutunda yüksek fatura şikayetlerine kadar. İşte Avea abonelerinin başına gelenler...

Şikayet yağıyor: Avea aboneleri dert küpü oldu
16px
24px
17.12.2014 13:45
ABONE OLgoogle
Abone sayısında son sırada yer alan GSM şirketi Avea'ya abonelerinden şikayet yağıyor.

Avea Ceo'su Erkan Akdemir sıksık yeni ürünler tanıtıyor ama aboneler ilgisizlikten şikayetçi. Şikayetvar.com sitesinde Avea aboneleri hergün faturaların yüksek gelmesinden, habersiz paketlere abone yapılmaktan, hattın çekmemesinden, internet kalitesinin kötü olmasından yüzlerce şikayet yağdırıyor. En önemlisi ise Avea müşteri hizmetlerinini sorunlarıyla ilgilenmemesinden dert yanıyorlar. İşte Avea abonelerinin başına gelenler...

Avea Faturam Yüksek Geldi!

Metin B. Avea woop's tarifesindeyim. Aylık 26 TL civarında gelen faturam bu ay 41 geldi. Süremi, SMS kotamı ve internet kotamın bitmediğini biliyorum ama yine de faturam yüksek geldi.

Avea 10 Kuruşluk Görüşmeye 50 TL'lik Fatura.

Gürol O. 2 ay evvel kronik şebeke sorunları nedeniyle Avea'dan ayrılmaya karar verdim. Hesap kesim son gününde müşteri hizmetlerinden hattıma tanımlı paketleri iptal ettirdim. Saniyeli hepsi bir tarifesi ile kullandığım kadar ödeyeceğim bilgisi bana verildi ve bende geçiş işlemleri tamamlanana kadar 2 gün boyunca telefonla arama işlemi dahil zaruri olmadıkça telefonumu kullanmadım. 

Zaten konuşma ücreti bu nedenle 10 kuruş gelmiş. 2 günde 40 TL internet ve vergilerle toplam 49.56 TL faturalandırma yapılmış. İntikam alır gibi fatura kesildi. Böylece bu firmadan kaçmakla ne kadar isabetli bir tercih yapmış olduğumu bir kez daha hatırlattıkları için teşekkür ederim. Faturamın düzeltilmesini istiyorum.

Avea Habersiz Alınan Paranın İadesini Yapmıyor.

Ahmet Refik K. 11.12.2014 tarihinde yüklemiş olduğum 20 liranın 10 lirası bir işlem yapmadığım halde habersizce çekilmiştir. Paramın iadesini istiyorum. İade yapılmadığı takdirde hattımı değiştiriyorum.

Avea Yüklediğim Liralar Sürekli Gidiyor.

Ahmet T. Yüklediğim liralar hattıma tanımlı hiçbir paket bulunmamasına rağmen gidiyor, gerekenin en erken zamanda yapılmasını aksi takdirde gerekli haklarımı mahkemeye bildirip hukuki işlem başlatacağım Avea.

Avea Kullanmadığım Halde TL'm Kesildi!

Burak D. Paket veri kullanımı kapalı iken haksız yere 10 TL kesildi. Ne kadar kullandığım bile gözüküyor TL mi geri istiyorum.

Avea Yüksek Fatura!

Funda B. 27 liralık paketin paket aşımı olduğunda ücretlendirmesi çok pahalı yapılmıştır. Avea'dan ayrılmak istediğimde saçma bir ücret talepleri var.

Avea 30 TL Yükledim Kullanım Adeti 1 Diyerek 10 TL Gitti.

Ismet Ç. Bugün 13.12.2014 günü 30 TL yükledim yarın abonesi olduğum #woops paketinin son günü olduğu için. Ardından aradan yarım saat geçti Samsung #galaxy s3 kullanıyorum tuş kilidini açtığımda karşıma bir ekran geldi kullanım adeti 1 kulanım tutarı 10 TL kalan 20 TL diye. 

*122# girip harcama detaylarına baktım hiçbir şey yok. #online işlemler e girip son 1 ayın harcama detaylarına baktım yine hiçbir şey yok, Avea bayii ne gittim orada da bir işlem gözükmediği söylendi. 10 TL uçup gitti adeta.Yakın zaman içinde çözülmezse ya da tarafıma bir bilgi gelmezse hakkınızda şikayetçi olacağım, belgeleri elimde toplamış halde tarafınızdan açıklama bekliyorum. 

Avea Belirtilen Tarife Fiyatının Farklı Olması!

Yavuz K. | 17 Aralık 2014 12:40 Ağustos ayında Avea gelen teklif üstüne tarifem üstünden %20'lik indirim teklif ettiler bende kabul ettim ve sözleşme başladı yaklaşık 5 aydır faturam belirtilen indirim üstünden gelmemektedir. Gelmesi gereken tutarın %30 olarak daha fazla bir tutar olarak faturamın ödemesini yaptım. 
Şikayette bulundum. 

Talebim olumlu bulundu ancak tarife üstüne aldığım indirimi tekrar indirim olarak tanımlanıp benim ödediğim faturanın zararımı karşılayacaklarmış ancak belirtilen tutar benim tarife başlangıcında aldığım indirimdi. Zararımı hiçbir şekilde karşılamamaktadır. 

Kullandığım tarife paketinin iptalini ve fazla ödediğim tutarın iadesini istemekteyim. Ancak gene kabul etmeyeceklerdir.

Avea'dan Alınan Telefonun Garantisi Erken Bitti.

Serdal M. 6 ay kadar önce Avea'dan aldığım telefonu garantiye göndermek istedim. Fakat faturası olmadığı için özellikle belirtiyorum aldığım bayi garantiye göndermeyi reddetti. Müşteri hizmetleri aradım faturasını isteyin dediler. İstedim bizi bir yaklaşık 1 ay kulak arka ettiler ve tabii ki faturayı da vermediler. Hatta bayiiye girdiğimde kimse benimle ilgilenmek bile istemedi.

Telefonu o şekilde mecburen 6 ay daha kullandık ama artık kullanılmayacak hale geldi sayılır. 3 gündür aramadığım müşteri hizmetleri kalmadı. Fatura kesmediler diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle fatura kesmediler. Fatura olmadığı içinde fatura vermiyorlar. En sonunda aldığım telefonu aldığım bayinin kapısında yakmayı düşünüyorum.

Avea Otomatik Paket Yenilemedi Ücret Kesmeye Başladı!

Murat Y. Her ay yenilenen bir paketim var. Paketteki haklarım bitmedi ama süresi bitti. Yalnız hemen yenilenmesi gerekiyordu. Ben olağan konuşmalarımı yaparken yenilenme yapılmadığını gördüm. Ücret kesilmekte idi. Her zaman sorun çıkıyor, başka operatöre geçeceğim.

Avea Sinyal (Şebeke) Yok veya Çok Zayıf!

Yasin B. Geçen sene aldığım Avea hattımın birkaç ay öncesine kadar normal seviyelere yakın çekim gücü vardı. Ancak son aylarda özellikle kapalı alanlarda telefonuma hiç sinyal gelmemekte veya çok düşük düzeyde kalmaktadır. Bu yüzden birçok yerde arama yapamamakta, gelen aramalarda telefonumun kapalı göründüğü yönde çevremden uyarı almaktayım. 

Aynı sebepten #internet paketi mi de kullanamamaktayım. Aynı ortamlarda telefonuma taktığım başka Avea hatlarda sorun olmuyor, sinyal geliyor. Bu da sorunun telefondan değil, sim karttan kaynaklandığını açık bir şekilde göstermektedir. Daha önce Avea müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerden bir sonuç alamadım. Mağduriyetimin giderilmesi için kesin bir çözüm bekliyorum.

Avea 3G Modemi Kapattığım Halde Borç Geliyor.

Güven Ö. |501302** no.lu #3g modemi kapattığım halde daha hala tarafıma borç faturası gelmesi. Avea müşteri hizmetlerine aradığımda karşıma yetkili birinin çıkmaması hizmet almadığım halde bu faturaları daha ne kadar daha ödemem gerekiyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde