Sigortacıların yeni başkanı kim oldu?

Sigortacıların yeni başkanı kim oldu?

Sigorta sektörünün heyecanla beklediği TSREŞB başkanlık seçimi yarışını Recep Koçak kazandı

Sigortacıların yeni başkanı kim oldu?
16px
24px
21.09.2012 09:47
ABONE OLgoogle

TSREŞB başkanlık seçimi yarışını Recep Koçak kazandı.

Sigorta sektörünün heyecanla beklediği TSREŞB başkanlık seçimi yarışını Recep Koçak kazandı. Büyük bir ilginin gösterildiği ve 59 üyenin oy kullandığı seçimde Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak 32 üyenin oyuyla birliğin başkanlık koltuğuna oturdu. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde ikinci aday Ertan Fırat’a ise 25 oy çıktı.

Seçimli Olağanüstü Genel Kurul sürecinde ‘başkan adaylığı’nda Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak ve Aviva Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Fırat’ın dışında sürpriz bir isim çıkmadı. Genel Kurul’a katılmayan tek üye ise Zurich Sigorta Genel Müdürü Yılmaz Yıldız oldu. Yıldız, yaklaşık bir ay önce Zurich Sigorta Genel Müdürlüğü’ne atanmıştı.

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, 4 dönemdir Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda eski murakıplardan... İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Koçak, çalışma hayatına 1993 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu'nda uzman yardımcısı olarak başladı. Bir süre Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda Sigorta Muhasebesi dersleri verdi. 2003 yılından bu yana da Işık Sigorta Genel Müdürü olarak görev yapıyor. 20 yıllık sigortacılık tecrübesi var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde