Sigorta oyunu: Kötü sürücüye yüzde 150 zam...

Sigorta oyunu: Kötü sürücüye yüzde 150 zam...

Tavan fiyat, şehre ve araç sahibinin kaza yapıp yapmama durumuna göre değişiyor.

Sigorta oyunu: Kötü sürücüye yüzde 150 zam...
16px
24px
14.04.2017 05:29
ABONE OLgoogle

Trafik sigortasına tavan geldi, şirketlerin fahiş zamlı serbest tarifesi tarih oldu. Sigortacılara, yüksek kârlarından feragat etmek zor geldi. Vatandaşa sunulan taksit imkanı iptal edildi, hizmetler daraltıldı

Trafik sigortasında yüzde 20 indirim sağlayan tavan fiyat uygulaması, sigorta şirketlerini rahatsız etti. Serbest tarife döneminde fahiş zamlar ile vatandaşa yüksek meblağlar ödeten şirketler, kârlarından feragat etmemenin yollarını aramaya başladı. Bazı şirketler taksitli ödemeyi kaldırdı, bazıları hizmetlerini daralttı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, daha önce kredi kartıyla 3-4 taksit olarak alınan poliçe bedellerinin 'tek çekim' olarak alınması için sigorta şirketlerinin kendi aralarında anlaştığı yönünde yoğun şikayet aldıklarını açıklayarak, "Şirketlerin sigorta bedelinin tamamını tek çekimde almaları, tüketicilerin ödeme gücü açısından mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır. Trafik sigorta şirketlerini eski usul olduğu gibi taksit yapmaya davet ediyoruz. Tüketicilere avantaj sağlayalım derken, şu an mağdur etmiş oluyoruz" dedi. Özel bir sigorta acentesi işletmecisi Saliha Kalfa da trafik sigortası poliçe bedellerini, şirketlerin kendi aralarında yaptıkları anlaşmayla 'tek çekim' olarak uygulamaya başladıklarını belirtti. Kalfa, bazı şirketlerin trafik sigortası kapsamına giren 'aracın kurtarılması, çekilmesi ve muhafazası' gibi yol yardımı hizmetlerini de kaldırdıklarını kaydetti.

KÖTÜ SÜRÜCÜYE YÜZDE 150 ZAM

Tavan fiyat, şehre ve araç sahibinin kaza yapıp yapmama durumuna göre değişiyor. Hazine Müsteşarlığı'nın yayımladığı genelgeye göre; otomobillerde tavan fiyat 422 ile 2 bin 139 lira, motosiklette ise 181 ile 823 lira arasında olacak.

Kaza riskine göre 1'den 7'ye kadar basamak var. İlk kez araç alıp sigorta yaptıranlar 4'üncü basamak sayılıyor. 3 yıl kaza yapmayana yüzde 45 indirimin önünü açan düzenleme, 3 yıl kaza yapana da yüzde 150 zam getiriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde