Sıfır faizli araç kredisinde büyük oyun!

Sıfır faizli araç kredisinde büyük oyun!

Otomobil alırken kullandığınız krediye dikkat! Çünkü '0 faizli araç kredisi'nde büyük bir oyun var. Uzmanlar uyarıyor.

Sıfır faizli araç kredisinde büyük oyun!
16px
24px
13.02.2015 07:10
ABONE OLgoogle
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Beğendiği otomobili sıfır faizli krediyle alacağını düşünen tüketici, sözleşmeyle reel faizden fazla kredi tahsis ücreti ödemek zorunda kalmaktadır" dedi.

Gücüyener, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, cazip tanıtımların yapıldığı otomobil reklamlarında 36 aya varan vadeli, sıfır faizli kredilerin altından "kredi tahsis ücreti" çıkabileceğini ileri sürdü.

Tüketicilerin, her türlü mal ve hizmet alımında olduğu gibi özellikle otomobil alımında da sıfır faizli kredilere çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Gücüyener, şöyle konuştu:

"Beğendiği otomobili sıfır faizli krediyle alacağını düşünen tüketici, sözleşmeyle reel faizden fazla kredi tahsis ücreti ödemek zorunda kalmaktadır. Her konuda olduğu gibi mal ve hizmet alımlarında da tüketiciler, ödedikleri bedel ile elde ettikleri menfaat arasında bir denge aramalıdır. Tüketicinin çok karlı çıktığını düşündüğü an, işte tam o nokta aldatılma noktasıdır. Tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, sözleşmenin eki olarak kağıt üzerinde yazılı şekilde tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici Kanununda tüketiciyle müzakere edilmeyen standart sözleşmenin bir parçası olan haksız şartlar geçersiz olacak. Tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dahil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarına ilişkin Tüketici Hakem Heyetlerine ve Tüketici Mahkemelerine başvuruda bulunabilirler."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde