Sibel Can'ı yakan milyonluk vurgun

Sibel Can'ı yakan milyonluk vurgun

Sanatçı Sibel Can'ı da mağdur eden lüks oto çetesinin oyunu ortaya çıktı.

Sibel Can'ı yakan milyonluk vurgun
16px
24px
04.12.2012 07:44
ABONE OLgoogle

Sanatçı Sibel Can'ı da mağdur eden lüks oto çetesinin oyunu ortaya çıktı. Çete bedelsiz ithalat hakkı olan gurbetçileri kullandı

Sabah, Türkiye'ye bedelsiz ithalat kılıfında lüks araç sokan şebekenin oyununu ortaya çıkardı. Sanatçı Sibel Can'ın lüks cipine de el konulmasına neden olan vurgunda, Uygur Türkleri ve gurbetçilerin kullanıldığı belirlendi.

Şebekenin sahte evrakla Almanya-Kapıkule-Sarp ve Lazkiye-Urumçi-Dilucu hatlarından Türkiye'ye lüks otomobil getirdiği tespit edildi. Otomobillerin gümrük girişlerinin sadece sözlü taramalarla rekor sürede gerçekleştiği belirlendi. Öyle ki araçların şase numaralarının dahi sorgulanmadığı ortaya çıktı.

Sisteme göre Almanya'dan getirilen lüks araç geçici plakayla Türkiye'ye sokulduktan sonra Sarp'tan çıkarılıyor. Geçici plaka izni biten araç yeniden düzenlenen sahte evraklarla Türkiye'ye ilk kez giriyormuş gibi gümrükten rahatça giriyor.

Evraklarda Çince belgeler de kullanılıyor. Şebeke, yeminli tercümanlar tercüme edilen Çince sahte ruhsatlarla sınır kapısından geçirdiği lüks araçları galerilerde satışa sunuyor. Gümrükten geçiş sadece 13 dakika sürüyor. Gurbetçi ve Uygurlar'a da yardımları karşılığında 1000 TL veriliyor.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR ŞEBEKEYİ BİTİRDİ

Suriye'de iç savaşın başlamasıyla sınır kapıları kapatıldığı için şebekenin işleri bitti. Konuyla ilgili Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Bölge Müdürlüğü'ne suç duyurusu yapıldı. Takibat ve operasyon başlatıldı.

Mehmet Ali Berber/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde