Sibel Can, Mehmet Çelik'in peşini bırakmıyor: Beni dolandırdı

Sibel Can, Mehmet Çelik'in peşini bırakmıyor: Beni dolandırdı

Sibel Can, kendisine kaçak cip satan oto galerinin sahibi Mehmet Çelik'in peşini bırakmıyor. Şimdi de 'nitelikli dolandırıcılık' yapıldığı gerekçesiyle dava açtı

Sibel Can, Mehmet Çelik'in peşini bırakmıyor: Beni dolandırdı
16px
24px
12.02.2015 11:45
ABONE OLgoogle
Sibel Can, kendisine kaçak cip satan oto galerinin sahibi Mehmet Çelik'in peşini bırakmıyor. Çelik'e açtığı davayı kazanıp parasını almayı garantileyen Can, şimdi de 'nitelikli dolandırıcılık' yapıldığı gerekçesiyle dava açtı

Sibel Can, kaçak otomobil soruşturması kapsamında el konulan cipi ile ilgili başlattığı hukuki mücadeleyi kazanmıştı. Mahkeme; oto galerinin, Sibel Can'ın ödediği 317 bin lira parayı faizi ile geri ödemesine karar vermişti.

Davayı kazanan Sibel Can, şimdi de galerinin sahibi Mehmet Çelik hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Can; dilekçesinde, parasını ödedikten sonra kaçak olduğu gerekçesiyle el konulan arabası nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını belirtti:

"Çiftkurtlar Otomotiv'den sıfır araç aldığımı sandım. Ancak arabanın ikinci el kaçak bir araba olduğunu öğrendim. Bu durumdan dolayı çok mağdur oldum." Bu mağduriyetin ardından hakkını arayan ve her türlü çabayı sarf edeceğini belirten Can, şirket sahibi Mehmet Çelik'in zincirleme aykırılık suçu işlediğini kaydetti.

Basında yer alan ayıplı mal haberlerinin kendisini maddi ve manevi çok zarara uğrattığını ileri süren Can, aracı iade etmek istediklerinde şirket sahibi Mehmet Çelik'in kabul etmediğini de belirtti. Ayrıca aracı Türkiye'ye sahte evraklarla sokan Mehmet Çelik'in sahtecilik suçu işlediğini ve kaçak statüsündeki bu aracı kendisine satarak dolandırdığını iddia etti.
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde