Show TV anchormani Ali Kırca'ya kötü haber!

Show TV anchormani Ali Kırca'ya kötü haber!

Show TV'nin anchormani Ali Kırca, Milli Savunma Bakanlığı'nın aldığı karar yüzünden çok üzülecek. İşte o karar…

Show TV anchormani Ali Kırca'ya kötü haber!
16px
24px
15.08.2011 18:34
ABONE OLgoogle

Referandumla birlikte YAŞ kararlarına itiraz yolu açılmasına rağmen orduyla ilişiği kesilenlerin mağduriyetleri tam olarak giderilemedi.

Medyahayat.com'a göre, “12 Eylül ve 12 Mart'zede” askerlerin oluşturduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri ADAM Platformu'nun hazırladığı rapora göre, 12 Eylül referandumu sonrasında YAŞ kararlarına karşı itiraz hakkı getirildi ve bu doğrultuda 22 Mart 2011'de yürürlüğe giren yasa ile ilişiği kesilenlerin mağduriyetleri giderilmeye çalışıldı ancak istenilen sonuç elde edilemedi.

Hazırlanan raporda yaşanan sorunlar özetle şöyle sıralandı:

DARBELERİN ARDINDAN ASKER KIYIMI

12 Mart 1971 darbesinden sonra 600 dolayında asker “yasa dışı görüşleri benimsedikleri” iddiasıyla sicil yoluyla TSK'dan çıkartıldı. Bu askerler “yargı denetimine açık idari işlemle ilişiği kesildiği” gerekçesiyle referandumla hayata geçen düzenlemenin dışında tutuluyor.

Yasa dışı görüş benimsedikleri iddiasıyla, mahkeme kararı olmadan okullarından atılan askeri öğrenciler de yasadan yararlanamıyor.

12 Eylül darbesinden sonra “yasa dışı görüşler benimsedikleri” iddiasıyla üçlü kararnameyle TSK'dan çıkarılan askerlerin yasadan yararlandırılıp yararlandırılmayacağı konusu net değil.

Son olarak, 28 Şubat sürecinde disiplin cezalarına çarptırılan 639'u meslekten çıkartılan toplam 20 bin 543 sivil kamu görevlisinin mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir düzenleme yapıldı. Askeri personelin mağduriyeti ise sürüyor.

BAKANLIK 12 MART'TA ATILANLARIN BAŞVURUSUNU REDDETTİ

ADAM Platformu Sözcüsü Emekli Üsteğmen Rahmi Yıldırım, 28 Şubat döneminde YAŞ'ın mağdur ettiği isimlerin başvurularına bekletmeden olumlu yanıt veren Milli Savunma Bakanlığı'nın 12 Mart döneminde TSK'dan mahkeme kararı olmadan çıkarılan askerlerin başvurularının reddedildiğini açıkladı.

ADAM Platformu sözcüsü Yıldırım'ın açıklamasına göre 12 Eylül'de TSK ile ilişiği kesilenlere ise Bakanlık'tan hiç bir yanıt gelmedi.

ALİ KIRCA'YA KÖTÜ HABER

Milli Savunma Bakanlığı'nın 12 Mart mağdurlarının başvurusunu reddetmesi medya dünyasında Erbil Tuşalp, Atilla Özsever gibi isimlerle birlikte Show TV anhormani Ali Kırca için de kötü haber olarak yorumlandı.

Kırca 1969 yılında Deniz Teğmeni iken kaleme alınan bir bildirinin yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde oluşturulan bir sol örgütlenmenin üyesi olduğu iddiasıyla 12 Mart askeri darbesi sonrasında tutuklanmış, yargılanmış ve ordudan tart edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde