Shangri-La Bosphorus'de kötü haber

Shangri-La Bosphorus'de kötü haber

Beşiktaş’taki eski tütün deposu, 5 yıldızlı delüks bir otel olarak kapılarını yarın açıyor. Ancak yatırımcı ile işletmeciyi zor günler bekliyor

Shangri-La Bosphorus'de kötü haber
16px
24px
10.05.2013 14:06
ABONE OLgoogle

Beşiktaş’taki eski tütün deposu, 5 yıldızlı delüks bir otel olarak kapılarını yarın açıyor. Oteli, dünya çapında Shangri-La Hotels and Resorts, Kerry ve Traders markaları altında toplam 127 oteli olan Uzakdoğulu otel zinciri Shangri-La işletecek.

Shangri-La Bosphorus adıyla hizmet verecek tesisle ilgili kulağımıza biri iyi diğeri kötü iki söylenti çalındı. Önce iyi olanından başlayalım. Türkiye’ye otel işletmek için gelen otel zincirleri, genellikle isim haklarını verip karşılığında cirodan belli bir pay alarak pazarı girer. Yani bir anlamda ellerini hiç taşın altına koymazlar. Shangri-La Bosphorus’ta ise bir ilk yaşanacağı söyleniyor.

Otelin üzerinde yükseldiği arsanın konumu ve değerinin giderek artacak olması Uzakdoğulu işletmecilerin elini taşın altına koymasına yol açmış. Söylenenlere bakılırsa, toplamda 250 milyon dolara mal olan otelin yatırım masraflarının yarısına yakınını onlar üstlenmiş. Otelciler İstanbul’da ilk defa yaşanan bu olayın, bundan sonra pazara yeni girecek diğer zincirlerin de belli oranlarda ellerini ceplerine atmaya zorlayacağına inanıyor.

DENİZ SIFIR SORUN YARATTI

Şimdi gelelim kötü habere. Otelin tanıtım dosyalarında “denize sıfır” gibi bir ibare konmuş ve gecelik fiyat olarak da 700 dolarlık fiyatlar teklif edilmişti. Ancak, otele misafir gönderecek gruplar otelin denize sıfır olmadığını görünce, “Fiyatınız denize sıfır Çırağan’dan daha pahalı olamaz” diyerek teklif edilen gecelik ücreti yüksek bulmuşlar. Önümüzdeki günlerde yatırımcı ile işletmecinin bu sorunu aşmak için neler yapacağını bekleyip göreceğiz.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde