Sezen Aksu isyan etti

Sezen Aksu isyan etti

Sezen Aksu, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan ile birlikte başlayan “çığlığa” sessiz kalmadı.

Sezen Aksu isyan etti
16px
24px
18.02.2015 06:12
ABONE OLgoogle
Kadınların uğradığı acıyı yıllarca “Ünzile” adlı şarkısıyla anlatan ünlü sanatçı Sezen Aksu, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan ile birlikte başlayan “çığlığa” sessiz kalmadı.

Ünlü sanatçı, Cumhuriyet aracılığıyla, son olayın toplumda yarattığı “infial”e dikkat çekerek, Cumhuriyet aracılığıyla, “Derhal, bilimsel yöntemlerin ışığında neden-sonuç ilişkisi kurarak ve bu infiali iyi yöneterek, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracak çözümler üretmeliyiz” çağrısı yaptı.

Aksu, 1986 yılında seslendirdiği Ünzile şarkısının anımsatıp, Özgecan cinayetiyle ilgili duygusunu şöyle aktardı:

“Körpecik Özgecan’ın geride bıraktıklarına sabır ve güç diliyorum. Derin bir üzüntü içindeyim. Ben diyeceğimi dedim zaten defalarca… Çok uzun yıllar, bu acı tanıklıkla geçti… Dilerim artık bunun nedenlerini konuşup konuşup unutan bir toplum olmaktan yeteri kadar ders çıkarmışızdır; dilerim bu defa kenetlenir ve bir irade birliği oluşturmayı başarabiliriz. Bu yıllar süren sarmala takılı kalmanın sonucudur bu kadar acı ve endişe…”

Sertap Erener’in seslendirdiği “Leyla” adlı şarkının da müziklerini yapan ve kadınların çektiği acıları hafızalara kazıyan ünlü sanatçı toplumda oluşan hassasiyetin ardından beklentisini de şöyle dile bilimsel yöntemlerin ışığında neden-sonuç ilişkisi kurarak ve bu infiali iyi yöneterek, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracak çözümler üretmeliyiz...”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde