Sevil Sabancı hangi işe soyundu?

Sevil Sabancı hangi işe soyundu?

Merhum Sakıp Sabancı'nın küçük kızı olan Sevil Hanım'dan sürpriz yatırım....

Sevil Sabancı hangi işe soyundu?
16px
24px
13.08.2015 04:35
ABONE OLgoogle
 Mesleğini soranlara 'Profesyonel atçıyım' diyen ve 2006'da 4 milyon dolara S Uluslararası Binicilik Merkezi'ni açan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı, son olarak turizme sevdalanmıştı.

Merhum Sakıp Sabancı'nın küçük kızı olan Sevil Hanım; ablası Dilek Hanım ve kuzeni Demet Sabancı Çetindoğan gibi otelciliğe soyunmaya karar verip SS Otelcilik adıyla bir şirket kurmuştu. Sevil Hanım'ın ilk oteli için Kuştepe'de bir yer bulduğunu öğrendim. Hatta Sevil Hanım, otelinin inşaatı için ilk kazmayı da vurmuş. 

34 MİLYON LİRAYA MALOLACAKMIŞ 

Bireysel otel yatırımları ile dikkat çeken Sabancı Ailesi'nden Dilek Sabancı, Çeşme'de 250 milyon liralık Four Seasons otelinin temelini atmıştı. Pera Palace'ın da sahibi olan kuzeni Demet Sabancı Çetindoğan, Mart ayında da arazisi ile 180 milyon dolara malolduğu söylenen St. Regis'i hizmete açmıştı.

İlk otelinin arazisini Kuştepe'de bulan ve geçtiğimiz haftalarda inşaatını başlatan Sevil Hanım'ın oteli ise daha mütevazı bir paraya mal olacakmış; 34 milyon liraya... Sevil Hanım; biri 14, diğeri 21 kat yüksekliğinde iki kuleden oluşacak olan otelinin işletmesini kime verecek bilmiyorum ama, Sabancı Grubu'nun dört otelini işleten Hilton olması kuvvetle muhtemel. Atçılıktan sonra otelciliğe sevdalanan Sevil Hanım, umarım başarılı olur. 
Bülent Cankurt/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde