Sevgililer Günü kazığı

Sevgililer Günü kazığı

Sevgililer Günü'nü fırsat bilen restoran ve oteller ile çikolata, şarap ve hediyelik eşya satan mağazalar fiyatları ikiye katladı.

Sevgililer Günü kazığı
16px
24px
12.02.2011 07:10
ABONE OLgoogle

'Kişiye özel' olarak adlandırılan ürün ve programlar romantik bir gün geçirmek isteyen çiftlerin cebini yakıyor

Çiftlerin birbirlerine sevgilerini hediyeler ve romantik bir geceyle ilan ettiği 14 Şubat Sevgililer Günü'nü fırsat bilen restoran ve oteller ile güne özel şarap, çikolata ve hediyelik eşya üreten mağazalar fiyatları ikiye katladı. Bir tek gülün dahi fiyatının 5 liradan 40 liraya kadar çıktığı özel günde 'kişiye özel' ya da 'sevgiliye özel' olarak adlandırılan en basit ürünler bile kırmızı ve şık paketler içinde çiftlere pahalıya patladı.

LÜKSE YAKIŞIR FİYATLANDIRMA

Normalde iki kişi 180-200 lira arasında yemek yenebilecek lüks bir restoranda fiyatlar 460 liraya kadar çıktı. Boğaz manzaralı Ortaköy Zuma restoranda normal bir günde 100 lira kişi başı yenen bir yemek 14 Şubat'ta 200 liraya yeniyor. Çırağan Sarayı'nda kişi başı 100 liraya yenen akşam yemeğinin Sevgililer Günü fiyatı ise 230 lira. Üstelik Çırağan Sarayı'nın iki kişilik boğaz manzaralı suitte konaklama, 2 kişilik akşam yemeği ve SPA hizmetinden oluşan paketi ise bin 245 euro+KDV. Bu arada boğaz manzaralı odalarda yer kalmadı. Sevgililer Günü'ne özel minimum yüzde 40 zamlı fiyatlarla hizmet vermeye hazırlanan otellerden Kanlıca A'ija Otel'de kişi başı yemek 160, Da Mario'da 150, The Marmara Pera'da 200 lira.

ÇILGINLIK PAHALI

Sevgili için yazılmış, bestelenmiş hatta seslendirilmiş bir parça satın almanın bedeli ise 600 lira. Helikopterden gül döktürmek isteyenler ise bin lirayı gözden çıkarmak durumunda. Sadece helikopter kirası 800 lira. Kalabalık caddelerdeki bilboardlardan aşk ilanı yapmak isteyenler için ise bir adet bilboard'ın bir haftalık kirası 750 lira ile 1000 lira arasında değişiyor.

Sevgiliye sürpriz rakamı katlıyor

SEVGİLİYE küçük bir sürpriz yapmanın bedeli de yüksek. Zaten sihirli kelime 'sürpriz' ise firmalar da şaşırtan rakamlarla tüketiciye onlarca sürpriz yapmayı başarıyor. Örneğin normalde raftan 15 liraya alacağınız bir şarabın şişesinin üzerine sevgilinizle çekilen bir fotoğrafın ve isminizin yazılı olduğu bir etiket yapıştırmanın bedeli 60 ila 150 lira arasında değişiyor. Bir mağazadan herhangi bir gün 30-45 liraya alınan puzzle'ların 'Sevgiliye Özel' üretilen serisi ise 200 liraya kadar çıkıyor.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde