Sesli ve Likoğlu sağlık kontrolünden geçti

Sesli ve Likoğlu sağlık kontrolünden geçti

Gözaltındaki Ereğli Belediye Başkanı ve TSO Başkanı dahil 28 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi

Sesli ve Likoğlu sağlık kontrolünden geçti
16px
24px
28.01.2009 15:57
ABONE OLgoogle

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Ereğli İlçe Belediye Başkanı Murat Sesli ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ereğli'de suç örgütü kurmak ve benzeri iddialar nedeniyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı, emniyetteki sorgularının 24 saate ulaşması nedeniyle sağlık kontrolü için iki grup halinde Zonguldak Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İlk gruptakiler, sağlık kontrolü için tek tek alındıkları hastanenin önünde minibüste bekledikleri sırada zanlılar arasında arbede yaşandı. Birbirlerine "konuşmayacaksınız" diye bağırdıkları duyulan zanlılara, polisler müdahale etti.
Grubun Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmesinin ardından, aralarında Sesli, Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de bulunduğu 14 kişi daha hastaneye getirildi.

Hastaneye elleri kelepçeli getirilen Ereğli Belediye Başkanı ve AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Sesli, gazetecilerin, hakkındaki iddiaları sorması üzerine, "Murat Sesli, dimdik ayakta. Seçileceğim anlaşıldığı için bana komplo kuruldu. Hiçbir suçum yok" dedi.

Likoğlu da arkadaşlarının ve dostlarının yüzünü kara çıkaracak bir şey yapmadıklarını ifade ederek, "Yaşananlar İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın komplosudur" dedi.

Sağlık kontrolünün ardından Sesli, diğer zanlılardan ayrı bir araçla Emniyet Müdürlüğüne geri götürüldü.

Zanlıların, emniyetteki sorgularına devam edileceği bildirildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah, Ereğli ilçesinde düzenlediği operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, haksız menfaat temin etmek, tefecilik, ihalelere fesat karıştırmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek ve tehdit gibi suçlardan, aralarında Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu ile TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de olduğu 28 kişiyi gözaltına almıştı.
Ereğli Belediyesi ve TSO binasında el konulan bazı evrak ile bilgisayar kasaları, incelemeye alınmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde