Ses kaydı kirli kaset odaklarını deşifre etti

Ses kaydı kirli kaset odaklarını deşifre etti

Hocaefendi’nin internete düşen telefon görüşmesi yasa dışı dinleme ve kaset olaylarının arkasındaki güç odaklarını deşifre etti.

Ses kaydı kirli kaset odaklarını deşifre etti
16px
24px
15.01.2014 06:03
ABONE OLgoogle

Hocaefendi’nin internete düşen telefon görüşmesi yasa dışı dinleme ve kaset olaylarının arkasındaki güç odaklarını deşifre etti. Hizmet Hareketi’ni suçlayan kesimlerin kaset furyasının odağı olduğu ortaya çıktı

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin önceki gece internete düşen telefon görüşmesi yasa dışı dinleme ve kaset olaylarının arkasındaki güç odaklarını  deşifre etti. Bugüne kadar Hizmet Hareketi’ni ‘kaset servis etmekle’ suçlayan kesimlerin Türkiye’deki kaset furyası ve dinleme olaylarının ardındaki odak olduğu ortaya çıktı.

Hocaefendi’nin ses kaydı önceki gece geç saatlerde soundcloud.com isimli siteye sızdırıldı. İnternete düşen telefon görüşmesinin dün Yeni Akit Gazetesi’nin manşetinde yer alması akıllarda soru işaretine yol açtı. Herkes sosyal medyada olup biteni anlamaya çalışırken Yeni Akit Gazetesi çoktan gazete basımını tamamlamış haberi ‘Gülen’in Kasetleri’ ismiyle sürmanşetten yayımlamıştı.

Ses kaydı kirli kaset odaklarını deşifre etti

ÖNCEDEN HABERDAR OLDULAR

 Yasa dışı şekilde yapılan ve hukuken suç teşkil eden ses kaydının önceki gece sızmasından birkaç gün önce  Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün ses kaydının içeriğine dair bilgiler sunması ayrı bir skandal oldu. Cem Küçük, Yeni Şafak’taki 29 Aralık 2013 tarihli köşe yazısında “Başta Turgay Ciner ve Erdoğan Demirören olmak üzere medya patronları demokrasiden yana tavır almalılar. Çift taraflı oynamak, cuntanın istediği gibi manşet atmak kimseyi kurtarmaz” diyordu. Telefon görüşmesinde ise işadamı Turgay Ciner’in Hizmet Hareketi’ne olumlu yaklaştığı ve medya organlarında aleyhte herhangi bir haberin çıkmayacağını belirttiğine yönelik ifadeler yer alıyordu.  Yine Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir’in Hocaefendi’yi ziyaret eden işadamları hakkında bilgi verdiği görüldü. Telefon görüşmesinde yer alan bazı bilgiler Akşam Gazetesi’nde birkaç gün önce ‘Paralel devlet banka kurtarıyor’ başlığı ile haber yapıldı.

TWITTER TİMİ GÖREV BAŞINDA

 Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ses kaydının internete düşmesi ile birlikte AK Parti’nin sosyal medya timi ile yakın ilişki içinde oldukları ileri sürülen @GizliArsiv, @AKKULİS, @t_mahsusa, @WUAttack ve @esadce isimli Twitter adresleri harekete geçti. Ergenekoncu özel büro benzeri yapıların mantalitesine sahip söz konusu bu adresler Hocaefendi’nin ses kaydını sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaymak için büyük çaba sarf etti.

Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde