Serengil, bitki kökü sularıyla 20 kilo verdi

Serengil, bitki kökü sularıyla 20 kilo verdi

Önce 1.5 ay içinde 8 kilo, ardından 45 günde 12 kilo daha veren Seren Serengil, üç ayda 80 kilodan 60 kiloya indi.

Serengil, bitki kökü sularıyla 20 kilo verdi
16px
24px
26.08.2010 09:19
ABONE OLgoogle

Serengil, “Ev hanımları da rahatlıkla uygulayabilirler” dediği 45 günlük diyet programını Hafta Sonu dergisine açıkladı

Bir dönemin en popüler şarkıcısı ve oyuncusuydu. Yüzü hep gülüyordu. Ancak yaptığı mutsuz evlilikler ve bebek kayıpları, yüzünü soldurdu. Onu hep üzgün bir halde, ağlarken gördük magazin haberlerinde... Seren Serengil, şimdi küllerinden yeniden doğdu. Yaşadığı sıkıntıları atlattı. İç huzuruna ve fiziksel güzelliğine yeniden kavuştu. Peki neydi bu işin sırrı?, kendi ağzından dinleyelim:
Serengil'in diyet sırları

“Hamilelikten dolayı 25 kilo almıştım. Bunun son 12 kilosunu 45 gün içinde verdim. Diyete üç ay önce başlamıştım. Tabii psikolojik sıkıntılarım da oldu. Bebeğimi yitirdikten sonra psikoloğum bana diyet yapma izni vermedi. Çünkü zaten yarı deli haldeydim. Ne zaman ki kızımın mezarını bulup, onu alıp babamın yanına defnettim, o zaman başladım hayata... 80 kiloya kadar çıkmıştım. Ama kızımı babamın yanına gömdükten sonra, ertesi gün iç huzuruyla diyetime başladım.
Öncelikle şekeri kestim. Çok çikolata yerim ben. Çok kola içerim ve su hiç içmem. Bunları değiştirdim” diye anlatmaya başlıyor Seren Serengil.

Ardından devam ediyor: “Asitli içecekleri, çikolatayı ve tatlıyı kestim. Sonra bir spor merkezine yazıldım, her gün düzenli olarak 45 dakika yürümeye başladım. 1.5 ay içinde 8 kilo verdim. Son 12 kiloyu 45 gün içinde nasıl verdiğime gelince... Bodrum'da Osman Müftüoğlu'nun otelinde kaldım. VIP lüksü yaşadım. İnsanlarla temasa geçseydim yine “Vah vah yazık sana” deyip yaralarıma tuz basacaklardı. Bunu engellediler; beni tecrit ettiler adeta. Bana özel ve sadece benimle ilgilenen bir görevli verdiler. Hiç kimseyle konuşmadım. Ruhumun yüreğimin de iyileşmesi gerekiyordu...”
Bitki kökleri suyuyla özel diyet
Gelelim uyguladığım diyet programına:

Sabah öncelikle dişlerimi ve dilimi fırçaladım. Ağızdaki toksinleri temizlemek çok önemli. Bu diyetle çok alakalı bir durum. Bu temizliğin ardından bir büyük bardak su içtim. Suyu sevmediğim için içine limon attım.

Kahvaltı (saat 08.30'da):
Kesinlikle peynir yemedim, çünkü yasaktı. Genel kahvaltım şu oldu: Yulaf , yabanmersini, yoğurt ve tarçın... Bunları karıştırıyordum, içine ahududu koyuyordum. Hem doyurucu, hem de lezzetli oluyor. Kahvaltı sonrası 45 dakikaya yürüyüp, bisiklete bindim.

Ara öğün (Saat 11.00'de): Bitki kökleri suyu içtim. Osman Müftüoğlu'nun bilgisi dahilinde hazırlandı. Kerevizden tut da maydanoza ve melise çayına kadar, müthiş bir karışım. Bunları içerken bir tane de şeftali yedim.
Öğle (saat 12.30'da): Izgara tavuk ve bol salata değişmez mönüm oldu.

Ara öğün (saat 16.00'da): Yine bitki kökleri suyu içtim büyük bir bardakta. Bir de meyve yedim. Ardından 'aquagym' yaptım. Yani suyun içinde jimnastik hareketleriyle vücudumu forma soktum. Bu da 45 dakikalık bir hareket süresi oldu.

Akşam yemeği (saat 19.30'da): Izgarada yağsız balık ve bol salata yedim. Yiyeceğin balık avucunun içi kadar olacak, ölçü bu.

Ara öğün (saat 22.00'de): Yine bitki kökleri suyu içtim.

Ev hanımlarına da öneririm

Seren Serengil'in yeniden doğuş öyküsü böyle. Oyuncu, “Bitkilerin hepsini çiğ yedim. Tuz ve şeker hiç kullanmadım. Bu yalnız bedenimi değil, aynı zamanda ruhumu da arındırdı. Çok spor yaptım, çok hareket ettim. Yoga da yaptım. Birkaç kilo daha vereceğim. Bu söylediklerimi ev hanımları rahatlıkla uygulayabilirler” diyerek sözlerini tamamlıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde