Serdar Kuzuloğlu gözaltı olayıyla ilgili ilk kez konuştu

Serdar Kuzuloğlu gözaltı olayıyla ilgili ilk kez konuştu

Bilişim ve teknoloji konusunda çalışmalarıyla bilinen Serdar Kuzuloğlu, bu sabah Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu...

Serdar Kuzuloğlu gözaltı olayıyla ilgili ilk kez konuştu
16px
24px
02.11.2017 04:56
ABONE OLgoogle

Bilişim ve teknoloji konusunda çalışmalarıyla bilinen Serdar Kuzuloğlu, bu sabah Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu.

Kuzuloğlu'nun sabah saatlerinde başlayan ve 112 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Serdar Kuzuloğlu "FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıyorum" tweetini paylaştı. Kuzuloğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.  Serdar Kuzuloğlu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı

KUZULOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Serbest bırakılmasının ardından bir açıklama yapan Kuzuloğlu, “Kabaca özetleyecek olursak, bu sabah 05:00’te başlayan süreçte memleketin son kanser türü FETÖ ile olmadık, akıl almaz, hala inanamadığım bir kesişme yaşadım” dedi.

“Tatsız bir şaka gibi algıladığım bu olayda benim dışımda herkes ummadığım kadar ciddiydi” diyen Kuzuloğlu şöyle devam etti:  Serdar Kuzuloğlu neden gözaltına alınmış?

“Anlatmak, aktarmak için içim içimi yiyor. Ancak soruşturmada gizlilik kararı olduğu için yukarıdaki cümleden öte bir şey paylaşamıyorum. Ne mutlu ki (belki de bu tip soruşturmalar arasında tarihe geçecek bir örnek olarak) aynı gün içinde ifademi verip, haklılığımı aktarıp, serbest bırakıldım. Şu an evimde, olayın şokunu atlatmaya çalışıyorum.

Bütün bu süreçte başından sonuna dek bana son derece yardımcı, kibar ve şefkatli davranan Emniyet Teşkilatı mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ve elbette en büyük teşekkürümü avukatlarım Ayşegül Özata ve Gökhan Ahi’ye iletiyorum.  Gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı

Sosyal ve geleneksel medyada mesajlarıyla, haberleriyle konuyu duyuran, destek olan; tanıdığım, tanımadığım HERKESE de tek tek teşekkürler. Acı da olsa böyle vesileler gece gündüz faydalı olmak için çalışıp çabaladığım insanların varlığını hatırlatıyor. Ne güzel dostlar biriktirmişim meğer. Hiçbir şey boşa değilmiş. Bana yaşama sevinci veriyorsunuz.

Hayatımın en uzun ve en yürek sıkıştıran günlerinden biriydi. Bunu da yaşamış olduk. Sağlık olsun diyelim. Bu vesileyle bir kere hatırladım: Allah kimseyi bir dakikalığına bile özgürlüğünden mahrum bırakmasın.

İlk fırsatta daha güzel meseleler ile yeniden bir arada olacağız.”

İşte o mesaj:

Öte yandan Kuzuloğlu'nun Twitter adresinden saat 10.10 sıralarında yeni bir tweet daha atıldı. Yayın yönetmeni olduğu bir sitede yer alan haberin paylaşıldığı tweetin, önceden ileri tarihli olarak ayarlanan otomatik bir mesaj olabileceği belirtiliyor.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Silikon Vadisi olarak anılan uluslararası bilişim firmalarında görev alan örgüt üyeleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 31 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele şubesi ekipleri, İzmir merkezli 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda; öğretim üyesi, doktor ve öğretmen ile bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. 

Şüphelilerin, daha önce gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir itirafçının, FETÖ'nün Silikon Vadisi yapılanmasına ilişkin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlendiği bildirildi. Bazı şüphelilerin ise ABD'de ikamet ettiği belirlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde