Serdar Bilgili'ye havuz şoku!

Serdar Bilgili'ye havuz şoku!

Tescilli kültür varlığı olan ABD’ye ait Beyoğlu’daki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu. Koruma Kurulu, Serdar Bilgili’nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu

Serdar Bilgili'ye havuz şoku!
16px
24px
01.06.2017 04:25
ABONE OLgoogle

Tescilli kültür varlığı olan ABD'ye ait Beyoğlu'daki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu. Koruma Kurulu, Serdar Bilgili'nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beyoğlu Tepebaşı'nda 1860'da inşa edilen ve 1906'dan 2003 yılına kadar ABD'nin büyükelçilik ve konsolosluk olarak kullandığı tarihi binadaki restorasyon rezaleti yargıya taşındı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, onaylı projeye aykırı yapılaşmaya giden Bilgili Holding Başkanı Serdar Bilgili'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Corpera Turizm hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Serdar Bilgili'den tarihi yalıya kaçak kat

1860'ta inşa edilen Palazzo Corpi adlı binayı 51 yıllığına kiralayan Corpera Turizm hakkında daha önce kaçak havuzlar dolayısıyla suç duyurusu yapılmıştı.

51 YILLIĞINA KİRALADI

Corpera Turizm bunun üzerine binanın bahçesine inşa edilen Soho Otel'in çatısına yeni bir havuz yaptı Ancak bu havuz da mühürlendi. Firmanın, Koruma Kurulu'na yazı yazarak, restorasyon projesine uygun olmayan bölümleri yıkarak, yapıyı orijinal haline getirmek için izin istediği öğrenildi. Serdar Bilgili, binalar yenilendiğinde “Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en iyi restorasyon çalışmasına imza atıyoruz” demişti.

ABD'nin yurtdışında edindiği Avrupa'da ilk, dünyada da ikinci temsilcilik binası olan yapı 2008'de Corpera Turizm tarafından 51 yıllığına kiralandı. 4 dönüm arazi üzerine kurulu konsolosluk Palazzo Corpi, Annex ve Chancery olmak üzere, birinci ve ikinci derece tarihi eser niteliğinde üç binadan oluşuyordu. Corpera Turizm, bahçeye de yeni bir bina inşa ederek, dört binanın işletilmesi için dünyaca ünlü Soho House ile el sıkıştı. Londra, Berlin, Miami ve New York'ta bulunan şubeleri ile tanınan Soho House'ın işlettiği binalara sadece üyeler girebiliyor, otelde ise her isteyen kalamıyor.

Üye olmak için iki kişinin referans olması şart. Dört farklı kategoride üye kabul eden Soho House'da üyelik ücretleri yıllık 1.300 Euro'dan başlıyor. Moda, sanat, medya ve reklam dünyasında başarılı olmuş kişilerin üye olarak girebildiği Soho House, artık üyelerine havuz hizmeti veremeyecek.

Havuz kapatılmıştı

Beyoğlu Tepebaşı'nda 1860'ta inşa edilen ve 2003 yılına kadar ABD'nin konsolosluk olarak kullandığı tarihi binadaki kaçak havuz yargıya taşınmıştı. Daha sonra, Soho House adıyla hizmet veren Palazzo Corpi adlı binanın çatısına açılan kaçak havuz kapatılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ  tescilli kültür varlığı ve tarihi eser olan yapılardaki restorasyon skandalı hakkında 2016 yılında suç duyurusunda bulunmuştu.

İsmail Şahin/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde