Şenol Güneş'ten Aykut Kocaman'a sitem

Şenol Güneş'ten Aykut Kocaman'a sitem

Şenol Güneş, Aykut Kocaman'a atıfta bulunarak, "Eğer Fenerbahçe'nin başarısı, benim başarısızlığımdan geçiyorsa Fenerbahçe bitmiş demektir" dedi

Şenol Güneş'ten Aykut Kocaman'a sitem
16px
24px
20.12.2010 17:24
ABONE OLgoogle

Teknik direktör Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla ligin ilk yarı değerlendirmesini yaparken gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Güneş, sezonun ilk yarısını kapattıklarını ifade ederek, "Yılın başında söylediğimiz sözlerin arkasında durarak buradayım. 17 lig maçında oynadığımız oyun ve aldığımız sonuçlar, kulübümü camiayı ve beni mutlu etti. Daha iyi durumdayız. Sonuçlardan çok neler yaptığımıza bakarsak, teknik heyet, oyuncu, taraftar, medya birlikteliğinde başarının ilk adımı olduğunu söylemiştik. Geldiğimizde şehrin önde gelenlerinin bir araya geldiği günden bugüne attığımız her adımın doğru olduğunu görüyoruz. Farklı olan ve kazanan takım olmak istiyoruz. Taraftarımızın bu kulübün sembolü ve gururu olduğunu söylemiştik. Bunu gösterdik. Örnek bir taraftara sahibiz. Bunu bir kez daha gösterdik. Bu taraftarın sadece Trabzon kentine ait olmadığını gösterdik. Kökleri burada ancak dalları dünyanın her yerinde olan bir kulübüz. Toprağımız verimli güneşimiz bol olan bir takım olacağız. Nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu ve nereye gideceğimizi de planlayıp hep beraber ortaya koyacağız. Trabzonspor henüz eserini tamamlamamıştır. Sadece yolun yarısına geldik eseri tamamlamak için. Eser tamamlanmadan sonuç alınamaz" diye konuştu.

"GENÇ BİR ANTRENÖRÜN GÜNÜ KURTARMA ADINA SÖYLEDİĞİ SÖZLER FENERBAHÇE'Yİ BÜYÜTMEZ"

"Futbol oynarken zaman geçirmeye çalışan, ya da sertlikle puan kazanma yoluna giden takımı koruyan bir hakem üzerinde bir mesaj vermiştim" diyen Güneş, açıklamasında şunları söyledi:

"Bunu tek bir hakem üzerinden yaptığım için rahatsızlık duymuştum. Maksadını aşan ifadeler olunca üzüldüm. Başarı yakalanacaksa bir hakem üzerinde veya bir rakip üzerinden değil. Eğer Fenerbahçe'nin başarısı, benim başarısızlığımdan geçiyorsa Fenerbahçe bitmiş demektir. Fenerbahçe'nin başarısı kendi işini doğru yapmaktan geçer ki, doğru yapıyorlar. Ben maçlarına gittim. Fenerbahçe, Gaziantep'e yenildikten sonra olumsuzluk yoktu. Bizde bu anlayış yok. Aziz Bey bunun için çok çalıştı. Bize
kaybettiklerinde de bize karşı hiçbir olumsuzluk yoktu. Bir yöneticinin beyanatına bakıyorum tam zıt bir beyanat. O zaman kişisel bir çıkış için mi yapıldı beyanat, yoksa kulübün bir politikası mı ? Eğer kulübün ise sanmıyorum Aziz Yıldırım'ın böyle bir politikası olmaz. Kulübün kurumsal kimlik kazanması için çok çalıştı. Çok iyi taraftarları var ben de gittim. Şampiyonluk kaybeden taraftar bana saygı gösterdi. Hiçbir olumsuzluk yok. Bu kadar güzel olgunluğu var. Aynı takımın antrenörü (Trabzonspor'un kullandığı penaltılar incelensin) gibi bir beyanat kullanıyorsa ya antrenöründe bir yanlışlık var. Ya bu düzende bir yanlışlık var. Genç bir antrenörün geleceğini karanlığa atma adına günü kurtarmak için ortaya attığı bir söz Fenerbahçe'yi büyütmez. O ifadelerle büyünülmeyeceğini o da bilmeli. Benim abi olarak bir tavsiyemdir. Biraz daha dikkatli konuşsunlar. O sözler Fenerbahçe'ye zarar vermez ülke futboluna zarar verir. Onun geleceğini karanlığa atar benim geleceğim yok zaten. Ben futbolu kapatacağım. Kendileri adına bu önemli."

TRANSFER SÖYLENTİLERİ

Transfer ilgili yöneltilen sorulara ise Güneş, "Bu konuda açıklama doyurucu olmayacaktır. Yeni yönetimle tanışıp, değerlendirme yaptıktan sonra düşüncelerimi aktaracağım. Kendi oyuncu kanaatlerimiz var. Sorunlarımız var. Dışarıdan alacağımız oyuncuların para durumları ve uyumlarıyla ilgili değerlendirme yapacağız" karşılığını verdi.

Takımda gitmek isteyen var mı ? sorusunu ise tecrübeli teknik adam "Zafer ve Sezer 'in bir kararsızlığı var. Sezer'le konuştum. İyi bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Düşünce dalgalanması yaşıyor. Duygusal bakıyor. Direk oynamak istiyor. Etkilenmesi fazla oldu. Bu da doğal. Bu uzun sürerse bize yulmayacaktır. İçeride ve ve kendisine zarar olur. Tekrar kazanabilirsek olur, giderse yine dostuz. Başka yerde de oynasa mutluluk duyarız" şeklinde cevaplandırdı.

"FENERBAHÇE'NİN 9 PUAN GERİSİNDEYMİŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

"Beşiktaş Teknik Direktörü Shuster'in sakatlarımız olmasaydı Trabzonspor için şampiyonluk bu kadar kolay olmazdı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Güneş, "Galatasaray da sakatlıklarla çok uğraştı. Buna katılıyorum. Doğru olabilir. Çok iyi giderken birden tökezleyebilirseniz hataları farklı yerlerde aramaya başlayabilirsiniz. Beşiktaş iyi bir camia. Bize bir rehaveti olmaz. Yazılanlara baktığımda, herkesin anlamadığı bir konu var. Bizim 5 puan önde olmamız, farklı algılanmasın. Biz Bursaspor'un 5 puan, Fenerbahçe'nin 9 puan gerisindeymişiz gibi çalışacağız. Oyuncularıma da bunu söylüyorum" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde