Şener'den bonozedeye kötü haber

Şener'den bonozedeye kötü haber

Başbakan Yardımcısı Şener, İmarbank bonozedelere yapılacak ödemeler hakkında açıklama yaptı...

Şener'den bonozedeye kötü haber
16px
24px
12.07.2007 16:30
ABONE OLgoogle
)-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank bonozedelere yapılacak ödemeler için Bakanlar Kurulu'nun hazırlayacağı karar metninin henüz kesinleşmediğini belirterek, ödemelerin gecikeceğini açıkladı.

Şener, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün yargı kararlarına ilişkin açıklamalarını ise "Ben her kurumun kurallar çerçevesinde vermiş olduğu kararlara saygı göstermek gerektiğine inanırım" diyerek değerlendirdi.

Türk Dil Kurumu'nun kuruluşunun 75. yıldönümü törenine katılan Devlet Bakanı Şener, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

İmarbank bonozedelerine yapılacak ödemelere ilişkin bir soru üzerine Şener, konu ile ilgili kanunun çıktığını, kanunun öngördüğü Bakanlar Kurulu çalışmasının ise devam ettiğini söyledi. Bonozedeler yönelik ödemeler için hak sahiplerinden taleplerin toplanabilmesi, talep toplamasının şekli ve süresi, hak sahiplerinin ıspatında aranacak belgeler, ödemede aracı olacak bankalar tepsiti, nakden ve defaaten yapılacak ödemelerin şekli, uygulanacak faiz oranı ve başlangıç tarihi gibi konularında Bakanlar Kurulu'nun çalışma yapması gerektiğini ifade eden Şener, TMSF ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun hazırladıkları taslakların Başbakanlığa geldiğini belirtti. Şener, ödemelerin başlaması için değişik bakanlık ve kurumların ortak görüşe varabilmesi gerektiğini, bunun içinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu nedenle Bakanlar Kurulu karar metni henüz kesin şeklini almadı" dedi.

Bakanlar Kurulu'ndan karar metni çıkması sonrası sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Şener, önce taleplerin toplanacağını daha sonrada bunların incelemesinin bir süre alacağını belirterek, ödemelerin belli bir zamanı kapsayacağını vurguladı.

Bir soru üzerine TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün yargı uygulamalarına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Şener, "Ben her kurumun kurallar çerçevesinde vermiş olduğu kararlara saygı göstermek gerektiğine inanırım" diyerek, Ertürk ile farklı düşündüğünü dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde