Sen misin Ethem Sancak’a kart vermeyen! Hepsi tasfiye oldu

Sen misin Ethem Sancak’a kart vermeyen! Hepsi tasfiye oldu

Tepki çeken yeni Basın Kartları Yönetmeliği’nde “Ethem Sancak tasfiyesi” yapıldı.

Sen misin Ethem Sancak’a kart vermeyen! Hepsi tasfiye oldu
16px
24px
26.08.2015 15:14
ABONE OLgoogle
Komisyon’un son toplantısında “belgeleri eksik olduğu” gerekçesiyle Ethem Sancak’a basın kartı verilmedi.

Oylamada Sancak’a kart vermeyen üyelerin çoğu da son yönetmelik değişikliğiyle Komisyon’dan çıkarıldı.

Yeni yönetmelik ile komisyon üyeliğinden çıkarılan isimlerden biri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, iddiayı doğruladı ve “Ethem Sancak’a oy vermeyen üyeler tasfiye edildi” dedi. Sertel şunları söyledi:

“4 Aralık’taki son toplantıda Ekrem Dumanlı, Abdurrahman Bilici gibi gazetecilerin kartları gündeme geldi. Bir de Ethem Sancak dosyası geldi. Ama ne hikmetse Dumanlı’nın dosyasının olduğu bilgisayar kilitlenmiş, açılmıyordu. ‘Onu bir dahaki toplantıya bırakalım’ dediler ama biz de ‘Komisyon’a gelmiş, bakmak zorundayız’ dedik. 45 dakika sonra sistem açıldı. Dosyayı inceledik. Dumanlı’ya kart verdik. Ama itiraz ettiler. Meğerse birkaç gün sonra operasyon yapacaklarmış. Sancak’ı dosyası da geldi. Bağkur ödemesine dair belge, gazeteyle ilgili prim yaptırmasını öngören belgeler yoktu. Oysa Yönetmelik’te bu konuda açık hüküm var. Sancak’a, oy çokluğuyla kart vermedik. O çoğunluk yeni yönetmelikle lağvedildi. Yeni yönetmeliğe göre ticari faaliyette bulunanlar da kart alabilecek. Ethem Sancak da böylece alır.”
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde