Sen misin Buffet'i eleştiren!

Sen misin Buffet'i eleştiren!

Torunu, dünyanın en zengin adamı Warren Buffet'i eleştirince kulübeye mahkum oldu!

Sen misin Buffet'i eleştiren!
16px
24px
20.12.2008 07:40
ABONE OLgoogle

Dünyanın en zengin adamı Warren Buffet'in kulübede yaşayan torunu Nicole “Dedem her zaman 'Parayı insan kendi kazanmalı' der. Belki de haklıdır” diyor

Torun Nicole Buffet, iki yıl önce bir belgeselde “dünyadaki fakir ve zengin insanlar arasındaki uçurumu” anlattı. Soyut resimler yapan bir sanatçı olan 32 yaşındaki torun Buffet, daha sonra zenginlikle ilgili düşüncelerini Oprah Winfrey'in programına çıkarak “Keşke o kadar parayla başkaları için neler yapılabileceğini bilseydim. Bilmiyorum ve kendimi dışlanmış hissediyorum” dedi. Bunun ardından 58 milyar dolarlık bir servete sahip olan yatırımcı Warren Buffet, aykırı ve bohem düşünceleriyle, tüm ülkenin dikkatini her zaman basından uzak bir yaşam sürmeye özen gösteren aileye çektiği gerekçesiyle genç kızı aileden “aforoz” etti.

Marie Claire dergisinin ABD'de yayınlanan son sayısına röportaj veren Nicole Buffet, Warren Buffet'in en küçük oğlu Peter'in evlatlık kızı. Nicole dört yaşındayken onun müzisyen annesiyle evlenen Peter, Nicole ve ikizini resmen evlatlık edindi ancak birkaç yıl sonra ondan boşandı. Nicole, 17 yaşındayken dedesi ABD'nin en zengin adamı oldu ancak bunun duyulmasının ardından aileyi bir araya toplayarak onlara kimseye “sadaka” dağıtmayacağını söyledi. Ama devlet okulunda okuyan Nicole'un dedesi Buffet, onun üniversite masraflarını 28 yaşına kadar karşılamaya razı oldu.

Warren Buffet, Nicole'un televizyon programlarına çıkmasının ardından “Ben zaten hiçbir zaman seni ne duygusal ne de yasal olarak torunum gibi görmedim” diye yazan bir mektup gönderdi. Nicole, resimlerini satarak yılda 40 bin dolar kazanıyor. California'da bir kulübede yaşıyor, ne kablolu televizyona yetecek parası var ne de sağlık sigortasına... Nicole, “Dedemle en son iki yıl önce karşılaştık. Sıkı sıkı sarıldık. O her zaman paranın kendi başına kazanılması gerektiğini söylüyor. Belki de haklıdır” diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde