Semahat Arsel’in bağımsız şirketi

Semahat Arsel’in bağımsız şirketi

Koç ailesinde bireysel şirket kuranlar kervanına Semahat Sevim Arsel de katıldı

Semahat Arsel’in bağımsız şirketi
16px
24px
16.10.2015 12:24
ABONE OLgoogle
Kulis sayfalarını takip edenler hatırlayacaktır. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Koç ve Ömer Koç’un gayrimenkul şirketleri kurduğunu sayfalarımızda yazmıştık.

Koç ailesinde bireysel şirket kuranlar kervanına Semahat Sevim Arsel de katıldı. Semahat Sevim Arsel geçen ay sessiz sedasız bir şirketi devraldı. Har Danışmanlık ve Dış Ticaret isimli şirketi ağustos ayında Kerem Kaşıtoğlu kuruyor.

Eylül ayında ise şirket hisselerini Semahat Sevim Arsel devralıyor. Tek hissedar Semahat Sevim Arsel görünüyor. Şirketin merkezi de Koç Holding’in Nakkaştepe’deki merkezi görünüyor. Bu yeni şirkette Rahmi Koç ablasını, Mustafa Koç da halasını yalnız bırakmamış. Şirketin yönetim kurulunda görev almışlar. Söz konusu şirket Koç Holding bünyesine aktarılacak mı bilmiyoruz. Ticaret sicildeki ana sözleşmesine bakılırsa şirket toptan dış ticaret alanında faaliyet yürütecek…

Bu arada Semahat Sevim Arsel’in kim olduğunu da kısaca hatırlatalım. Semahat Sevim Arsel, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un en büyük çocuğu. Amerikan Kız Koleji'nden mezun.

1956 yılında Nusret Arsel ile evlendi. Arsel iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Halen Koç Holding ve şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Koç Vakfı’nın da başkanlığını yürütüyor. Arsel, Forbes tarafından açıklanan Türkiye’nin en zenginleri listesinde de 2.6 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alıyor. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde