Selvi, kabine değişikliği için bu kez tarih verdi

Selvi, kabine değişikliği için bu kez tarih verdi

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde kabine değişikliği için Ankara kulislerinden aldığı bilgileri yazdı.

Selvi, kabine değişikliği için bu kez tarih verdi
16px
24px
07.07.2020 11:10
ABONE OLgoogle

Ankara kulislerinde kabine değişikliği için iki tarih konuşulduğunu aktaran Selvi, "10 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı hükümetinin 2. yılı dolacağı için bir değişikliğin 10-15 Temmuz arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Sonbahara kalır değerlendirmesi de yapılıyor. Eylül-ekim ayı işaret ediliyor" dedi.

Kabine değişikliğini gerçekleştirecek tek kişinin olduğunu ifade eden Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek "Ancak Erdoğan’ın ne düşündüğü bilinmiyor."dedi.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı:

Meclis Başkanlığı seçiminden sonra gözler kabineye çevrilecek. Ankara kulislerinde kabine değişikliği için iki tarih konuşuluyor. Selvi: Erdoğan köklü değişiklik üzerinde çalışıyor; kabinede değişimler olacak, bakanlık sayısı artacak

1- 10 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı hükümetinin 2. yılı dolacağı için bir değişikliğin 10-15 Temmuz arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakanlar, milletvekillerinin tabi olduğu özlük haklarına sahip oldukları için 10 Temmuz’da iki yıllarını doldurup emeklilik haklarına sahip olmaları isteniyor.

2- Sonbahara kalır değerlendirmesi de yapılıyor. Eylül-ekim ayı işaret ediliyor. Kabine revizyonu için '2 yıl süresinin' dolmasına 17 gün kaldı

Kabine değişikliğini gerçekleştirecek tek kişi var, o da Cumhurbaşkanı Erdoğan.Ancak Erdoğan’ın ne düşündüğü bilinmiyor. Şimdiye kadar yakın çevresiyle böyle bir paylaşımda bulunmadı. Fakat kulislerde kabine değişikliğine dönük beklentiler arttı.

Parlamenter sistem olmadığı ve AK Parti’nin milletvekili sayısı sınırlı olduğu için bakanlar yine Meclis dışından seçilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde