Selçuk Yaşar'ın eski damadı iflas erteletti

Selçuk Yaşar'ın eski damadı iflas erteletti

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Feyhan Yaşar'ın eski eşi Nedim Kalpaklıoğlu iflas erteletti...

Selçuk Yaşar'ın eski damadı iflas erteletti
16px
24px
21.10.2016 11:42
ABONE OLgoogle

Ege Bal, iflas erteletti

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Feyhan Yaşar'ın eski eşi Nedim Kalpaklıoğlu 1996 yılından bu yana kendi işlerini yapıyor. Ege NKM Gıda isimli şirketiyle önce zeytin ve zeytinyağı alanında faaliyet gösterdi. Şirket; sonrasında bal üretimine de adım atmıştı.

2015 yılında İzmir Aliağa'da 17.5 milyon TL yatırımla Türkiye'nin en büyük bal üretim tesisini hizmete açmıştı. Tesiste yıllık 5 bin 500 tonluk bal üretimi yapılıyordu.

Ege Bal aynı zamanda en çok bal ihracatı yapan şirket özelliğine sahip. Japonya'nın da içinde yer aldığı 38 ülkeye çam balı ihracatı gerçekleştiriyor. Çin'e bal ihraç eden nadir şirketlerden biriydi.

Gelecek hedefleri de büyük olan şirketin hedefi yıllık 30 milyon dolar bal ihracatına ulaşmaktı. Markalar kolay oluşmuyor. Hızlı bir yatırım ve büyüme süreci yaşayan Ege Bal'ın üretici firması Ege NKM Gıda mali açıdan sıkıntıya girmiş.

Öğrendiğimize göre, Nedim Kalpaklıoğlu, iflasın ertelenmesi talebiyle İzmir Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurmuş. Mahkeme de şirkete kayyum atamış. Türkiye'nin en büyük bal üreticisi Ege Bal, umarız kayyum denetiminde tekrar eski gücüne kavuşur... 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde