Selam Tevhid örgütü AKP’ye uzanınca...

Selam Tevhid örgütü AKP’ye uzanınca...

Polisler, Selam Tevhid örgütünün bazı hükümet üyeleri ile bağlantısını anlatınca, hakim ve savcı soruları atladı

Selam Tevhid örgütü AKP’ye uzanınca...
16px
24px
29.07.2014 08:56
ABONE OLgoogle
Emniyet müdürlerine yönelik yapılan 22 Temmuz operasyonunun sorgu aşamasında, “zaman yetmediği için” sorulmadığı öne sürülen bazı soruların, şüphelilerin hükümet üyeleri ile Selam Tevhid örgütü arasındaki bağlantıları anlatmaları nedeniyle “es” geçildiği ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine, hâkim ve savcıların katalogda bulunan bazı soruları atlama kararı aldıkları bildirildi.

22 Temmuz operasyonunda sorgu aşamasında yaşanan “kozmik krizin” ayrıntıları şöyle:

25’ER SORU HAZIRLANDI

Taraf’ın edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan emniyet yetkilileri için, Selam Tevhid örgütüne yönelik alınan telefon dinleme ve fiziki takip kararlarına dair yaklaşık 25’er soru hazırlandı. Soruların bazıları bir sayfa uzunluğunda bulunuyordu. MİT Müsteşarı ve bazı hükümet üyesi yakınlarının niye dinlendiğine ilişkin sorular da bulunuyordu. Bu sorulara verilen cevaplar krize yol açtı. Gözaltında bulunan emniyet yetkililerinin dosyaya hâkim oldukları görüldü. Sorulan her soruya, sorunun hangi belgeye istinaden yöneltildiği soruldu. Ve cevap buna göre verildi. Bu gelişme üzerine savcılık birçok soruyu şüphelilere yöneltmekten vazgeçti.

İSİMLERİ KAYITLARA GEÇTİ

Yine aynı sorgu esnasında, emniyet yetkilileri kendilerine yöneltilen sorular üzerine, Selam Tevhid örgütünün üyeleri ile hükümet üyeleri arasındaki bağlantılar hakkında ifade vermeye başladı. Böylece, bazı hükümet üyelerinin isimleri ile devlet görevlilerinin isimleri mahkeme kayıtlarına geçti. Bu durum zaman zaman gergin anların yaşanmasına yol açtı. Sorgu heyeti, şüphelilere, “sorulara detaylı yanıt vermeyin” uyarısında bulundu.

Ancak, bu uyarı da işe yaramadı. Emniyet müdürleri, Selam Tevhid örgütüne yönelik dosya hakkında bildiklerini anlatmaya devam ettiler. Hâkim ve savcılar ise son çare olarak, katalogda bulunan bazı soruları atlama kararı aldılar. Kamuoyuna da, süre yetmediği için bazı soruların yöneltilmediği açıklaması yapıldı.

BELGE OLMAYAN DOSYALAR ÇIKTI

Gözaltına alınan her sanık için ayrı ayrı dosya hazırlandı. Bazı dosyalarda mahkeme kararlarından oluşan bazı belgeler yer aldı. Bazı sanıklarla ilgili dosyalardan ise hiçbir belge çıkmadı. Söz konusu dosyalarda sadece sanıkların ismi ve sorulacak sorular yer aldı.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde