Sektörün yol haritası belirleniyor

Sektörün yol haritası belirleniyor

Türkiye’nin ve dünya perakendesinin fikirleri ve başarı hikayeleriyle fark yaratan önemli isimleri ve yeni fikirlerle sektörün gelişimine destek olan isimler Perakende Günleri’14’te buluştu.

Sektörün yol haritası belirleniyor
16px
24px
26.11.2014 13:46
ABONE OLgoogle
Perakende Günleri’14’te açılış konuşması yapan Soysal Genel Müdürü Suat Soysal, “Sektörün en büyük buluşma noktası olan ve konferans, fuar ve ödül üçlüsünden oluşan Perakende Günleri’ne bu yıl dördüncü bir kulvar ekleyerek “CONNECT”i hayata geçiriyoruz. ‘CONNECT’ ile perakendecileri ve markaları yurtdışından gelecek uluslararası yatırımcılar, alışveriş merkezleri sahipleri, uluslararası perakende grupları, markalar ve ülke danışmanlarıyla buluşturacağız” dedi. Soysal, B2B toplantılar ve özel sunumlarla yepyeni bir işbirliği platformu oluşturacak olan “CONNECT”in, yurtdışına açılmak ve işbirliklerini geliştirmek isteyen markalarımıza çok önemli fırsatlar sağlayacağını ifade etti. 
 
Önemli olan tüketicinin ne istediği…
 
Perakende Günleri’14’te AVM sektöründeki doğru ve yanlış yatırımların sektörün geleceğini nasıl etkilediğine dair konuşma yapan  Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü; “26 senede 337 AVM’miz oldu. 57 ilimizdeki AVM’lerde toplam 9,7 milyon m2 kiralanabilir alanımız bulunuyor. Bu rakam Avrupa standartlarının yarısı… AVM olmayan illerimiz ise Anadolu’da yoğunlaşıyor. Bu da bize yeni yatırım fırsatları doğuruyor” dedi. Türkiye’deki yabancı yatırım miktarının 14 milyar dolar olduğunu belirten Belgü; “AVM yatırımlarına karar verirken, ‘her perakendeci  her projede yer almalı’ mı? sorusu sorulmalı,  dünya trendleri ve Türkiye’ye benzer ülkelerde neler yapıldığı iyi gözlemlenmeli. En önemli noktalardan birisi de tüketiciye uygun hareket etmek… Kendimize uygun olanı değil, tüketiciye uygun olanı hayata geçirmek…” açıklamasında bulundu.

Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın konuşmasında 2015 yılında dünyanın ekonomik anlamdaki en önemli gündem maddesinin büyüme sorunu olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin 2015’i yılı için yaptığı değerlendirmede ise “2015 yılı seçim yılı. Ancak seçim süreçlerini ekonomik anlamda geçmişe göre daha başarılı geçiriyoruz. Ülkemizin jeopolitik konumunun ihracat açısından etkileyici olmayı sürdüreceğini öngörüyoruz. Ajandamız ise; cari açığın yönetilmesi, bireysel tasarrufun artırılması ve tüketici koruma eğilimleri olacak” dedi. 

Perakendecilerle olan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Aydın; “Ödeme sistemleri oyuncusu olarak işimiz alışverişe aracı olmak, müşterilerin istediklerini alınabilir ve alışverişini keyifli kılmak. Bunun için de perakendecilere ihtiyacımız var. Karşılıklı kazan - kazan ilişkisi kurmak çok önemli. Bu doğrultuda gün geçtikçe daha çok stratejik iş ortaklıkları hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulunarak önümüzdeki dönem trendlerine değindi. Aydın; “Mobilde ciddi bir yükseliş söz konusu. Türkiye’de 2009’dan bu yana akıllı telefon sayısı yüzde 74 arttı. Bizim de 5 milyonu aşkın mobil bankacılık müşterimiz bulunuyor. ABD’de mobil uygulamaları olan müşterilerin ise yüzde 30’dan fazlası, bunları  alışveriş için kullanıyor. Diğeri e-ticaret… Gelişmiş ülkelere göre Türkiye’de e-ticarette alınacak çok yol var. Kredi kartları işlemlerinde e-ticaretin payı gün geçtikçe artıyor. E-ticareti kullanmayan müşterilerin en önemli bariyeri ise güvenlik kaygısı… E-ticaretin ve internet üzerinen kredi kartı kullanımının güvenli olduğunu hep beraber anlatmalıyız diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Aydın; “Perakendecilere destek olabilecek ortak çözümlerimiz arasında Hediye Para geliyor. Hediye Para sistemimiz ile yıl sonunda 100 milyon TL civarında bir katkı sağlamış olacağız. Kredi kartı limit ve taksit sınırlaması için ise satış anında kredilendirme çözümümüz bulunuyor. Bu kapsamda Turkcell ile 2013 yılında yaptığımız çalışmada 350 milyon TL’lik işlem gerçekleşti” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde