Şekerde skandal satışa onay.. Arsasını satsan 5 katı eder

Şekerde skandal satışa onay.. Arsasını satsan 5 katı eder

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ÖYK tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının satışına onay verildi.

Şekerde skandal satışa onay.. Arsasını satsan 5 katı eder
16px
24px
06.06.2018 07:41
ABONE OLgoogle

Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK), konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkşeker'e ait Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının birlikte olmak üzere özelleştirme ihalesinde 287 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ'ye satışı onaylandı.

Arazisine 240 milyon değer biçilen Erzincan Şeker haraç mezat 77 milyona gitti

Özelleştirme İdaresi, bir yıl önce sadece doğalgaza geçmesinden dolayı 23 milyon lira yatırım yapılan Erzincan Şeker Fabrikası’nı 77 milyon lira gibi çok komik bir rakamla satışa çıkardı. Şekerde skandal satış! Sadece arazisi 240 Milyon, Albayrak'a 77 Milyona sattılar

Yapılan arazi değerlendirmelerine göre sadece Erzincan Şeker Fabrikası’nın arazisine 240 milyon lira değer biçiliyor.

Özelleştirme İdaresi, bir yıl önce sadece doğalgaza geçmesinden dolayı 23 milyon lira yatırım yapılan Erzincan Şeker Fabrikası’nı 77 milyon lira gibi çok komik bir rakamla satıldı. Albayraklar'a skandal satış! 23 milyon harcanan fabrika 77 milyona satılıyor

SADECE ERZİNCAN’IN ARAZİSİNE 240 MİLYON LİRA DEĞER BİÇİLİYOR

Erzincan Şeker Fabrikası’nın şehrin merkezinde 641 bin metrekare, Erzurum’un ise 872 bin metrekare arazisi bulunuyor. Her iki fabrikanın toplam 78 bin 200 ton kotası bulunuyor.

Yapılan arazi değerlendirmelerine göre sadece Erzincan Şeker Fabrikası’nın arazisine 240 milyon lira değer biçiliyor. İhalede iki fabrika için verilen fiyat, Erzincan Şeker Fabrikası’nın arazisi ile karşılaştırıldığında söz konusu fabrikaların kelepir fiyata satıldığını gösteriyor.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde