Şeker Piliç'in dev tesisi icradan satılacak

Şeker Piliç'in dev tesisi icradan satılacak

İflasına karar verilen Şeker Piliç’e ait dev üretim tesisi icradan satılacak. 30 milyon lira bedel belirlenen 53 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesisin icradan satış ihalesi 27 Ekim’de yapılacak.

Şeker Piliç'in dev tesisi icradan satılacak
16px
24px
19.09.2017 07:56
ABONE OLgoogle

Bir dönem Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticilerinden biri olan Şeker Piliç, içine düştüğü mali krizi aşamayınca iflas erteleme istemişti. Ancak, mahkeme, şirketin kurtarılamayacağa hükmederek iflas kararı vermişti.

Şirkete ait varlıklardan üretim tesisi ise şimdilerde icradan satılıyor. Şirketin iflası sonrası kurulan iflas idaresi Balıkesir Bandırma’da bulunan tesisi icradan satacak.

Şeker Piliç'te son darbe işçilere

53 bin metrekare alan üzerinde kurulu tesis için belirlenen bedel 30 milyon 231 bin TL. İlk ihale 27 Ekim günü yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, icradan satış ihalesi 27 Kasım’da ikinci kez yapılacak. İcradan satışlar belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkıyor.

Beklenen oldu! Şeker Piliç iflas erteleme istedi

Bir başka deyişle Şeker Piliç’in dev tesisi için ihale rakamı 15 milyon 115 bin liradan başlayacak. Sanayi imarlı alanda bulunan tesis için ödenecek KDV oranı ise yüzde 18.



Temeli 1950'lere dayanan şirket, Türkiye'nin ilk beyaz et ihracatçısı şirketiydi. Şeker Piliç için, 200 milyon liralık borç ile iflas kararı verilmişti.  (Dinçer Gökçe/Hürriyet)

İflas erteleme isteyen piliç fabrikasına Dubaili talip

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde