Şehit haberlerini vali verdi, Milli Savunma Bakanlığı sessiz kaldı

Şehit haberlerini vali verdi, Milli Savunma Bakanlığı sessiz kaldı

Milli Savunma Bakanlığı'nın en son paylaşımı Hulusi Akar'ın Mark Esper'le telefon görüşmesine ilişkin bilgilendirme mesajı oldu

Şehit haberlerini vali verdi, Milli Savunma Bakanlığı sessiz kaldı
16px
24px
28.02.2020 07:47
ABONE OLgoogle

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında yapılan hava saldırısında 33 asker şehit olurken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Türkiye, akşam saatlerinde İdlib'den gelen şehit haberleriyle sarsıldı. İdlib'de hayatını kaybeden askerlerle ilgili tüm bilgilendirme açıklamalarını ise Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından ise, şehit askerlere ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bakanlığın Twitter hesabında son paylaşılan ileti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile İdlib konusunda gerçekleştirdiği telefon görüşmesi oldu. 

HULUSİ AKAR SINIR BÖLGESİNDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekâtı yerinde sevk ve idare ediyor.

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında 33 askerin şehit edilmesinin ardından Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Güvenlik Zirvesi" sonrasında beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

İdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, son duruma ilişkin 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla'dan brifing aldı, talimatlar verdi.

Akar, rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinden sevk ve idare ediyor.

Hulusi Akar ve komutanlar yaralı askerleri ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıda yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

T24

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde