Şehir efsanesi gerçek oldu: Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor

Şehir efsanesi gerçek oldu: Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor

Konya'da ‘Şehir efsanesi’ gerçek oldu. Meğer, işin sırrı Konya MÜSİAD’da imiş.

Şehir efsanesi gerçek oldu: Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor
16px
24px
22.08.2014 08:50
ABONE OLgoogle
Bu haber Patronlardunyasi.com'da 15 Ocak 2012 tarihinde yayınlanmıştır..

Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olduğu günden beri tüm Türkiye 2014 senaryolarını konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olduğu günden beri tüm Türkiye 2014 senaryolarını konuşuyor. Yani 'Başbakan, cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkarsa acaba yerine kim geçecek' sorusuna cevap aranıyor

‘Putin - Medvedev’ formülünde olduğu gibi, Gül’ün Başbakanlığa döneceği en ağırlıklı senaryo. Bunun dışında Ahmet Davutoğlu’ndan Ali Babacan’a, Bülent Arınç’tan Binali Yıldırım’a bir dizi olasılık konuşuluyor. 

Konyalılar bugünlerde tek bir senaryoya kilitlenmiş durumda. ‘Şehir efsanesi’ gibi her köşe başında anlatılan bir olay var. Meğer, işin sırrı MÜSİAD’da imiş. Bunu Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de anlatmışlar. Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Köşk’e yaptığı ziyarette 2001 yılında MÜSİAD’ı yaptığı ziyarette çekilmiş fotoğrafı Gül’e hediye etmiş. Fotoğrafa baktığında, “Ben bu kadar genç miymişim?” diyen Gül’e, Aslan Bey, “Sayın Cumhurbaşkanım bizim şubeyi kim ziyaret ettiyse Başbakan oldu” demiş.Başbakanlık yolu Konya MÜSİAD'dan geçiyor
Karşılıklı gülümsemelerden sonra Aslan Korkmaz başlamış anlatmaya: Şubeye ilkin Necmettin Erbakan gelmiş.

Refahyol Hükümeti ile de Başbakanlık koltuğuna oturmuş. Erbakan’dan sonraki ziyaretçi Abdullah Gül olmuş. Tayyip Erdoğan o dönemde siyaset yasağı nedeniyle milletvekili olamayınca, Başbakanlık görevini Gül üstlenmişti. Tayyip Bey, Gül’den sonra MÜSİAD’a gitmiş ve Siirt seçimleriyle siyaset yasağı kalkınca koltuğu devralmıştı. Yani üç ayrı Şube Başkanı döneminde üç ayrı siyasetçi MÜSİAD’a geliyor ve hepsi de aynı sıralamayla Başbakanlık koltuğuna oturuyor. 

Konya MÜSİAD Şube Başkanı Aslan Korkmaz’a, “Peki, en son sizi kim ziyaret etti?” sorusunu yönelttiğimde aldığım cevap şaşırtıcıydı: “Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ziyaret etti.”

Fazla yoruma gerek yok. Şunun şurasında üç yıl süre kaldı. Bakalım Erdoğan Köşk’e çıkarsa, Konyalıların kehaneti gerçekleşecek mi? Başbakanlığa giden yol Konya MÜSİAD’dan mı geçecek?

Haberin linki için tıklayın
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde